Pavićević: Kada se igrači bacaju za loptu to je znak da smo na pravom putu; Jakara: Izgubili smo u 1. poluvremenu

"Vratili smo se iz "mrtvih", sada smo u istoj situaciji kao ekipe koje se bore za opstanak, ali idemo meč po meč i treba da ovu atmosferu iskoristimo da nastavimo ovako", istakao je trener Mornara

12123 pregleda 10 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Mornar je pokazao da je spreman da se bori za opstanak - pobjeda nad SC Derbijem (91:86) daje mu realnu nadu, zna to i trener Mihailo Pavićević.

"Ovo je prvi put da smo vezali dva trijumfa, to su velike pobjede zbog situacije u kojoj smo se nalazili", rekao je Pavićević i dodao:

"Unazad tri ili četiri utakmice ličimo na ekipu - tu su želja i volja. Greške su sastavni dio igre, uvijek će ih biti, ali kada se igrači bacaju za loptu onda mi je to znak da smo na pravom putu. Vratili smo se iz "mrtvih", sada smo u istoj situaciji kao ekipe koje se bore za opstanak, ali idemo meč po meč i treba da ovu atmosferu iskoristimo da nastavimo ovako", istakao je iskusni stručnjak.

Zahvalio se i navijačima.

"Publika je osjetila da nam je sada pomoć neophodna. Bar zaslužuje da i u narednom periodu ima abaligaša. Da je ova ekipa od početka bila na okupu možda bi stanje na tabeli bilo drugačije, ali to je moja krivica, jer sam ja promašio gotovo sve igrače koje smo ljetos doveli. Povukli smo hazarderski potez usred sezone, promijenili pola tima i igru", kazao je Pavićević.

Trener SC Derbija Dejan Jakara je bio razočaran.

"Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu. Primili smo 91 poen, a rekao sam svojim trenerima prije meča da mislim da smo veoma dobro trenirali. A onda dođe utakmica i veoma loše u nju uđemo, kao da igramo protiv juniora", rekao je slovenački stručnjak.

"Studenti" su doživjeli četvrti poraz u nizu.

"Primili smo veliki broj poena iz reketa - 32 ili 34 iz reketa u prvom poluvremenu, na kraju je bilo 38. Možda je bio veliki pritisak kod igrača da moramo da dobijemo, ali nismo se držali plana utakmice,. Nismo u drugom dijelu ništa popravili, samo smo bili agresivniji i fokus je bio drugačiji jer više nismo imali šta da izgubimo", zaključio je Jakara.

Bonus video: