Budućnost Voli dočekuje Ulm, Žakelj: Uradićemo sve što je u našoj moći da ih pobijedimo

Budućnost Voli sjutra (19) u "Morači" u 16. kolu Evrokupa igra protiv Ulma. Iz kluba pozvali navijače da dođu u što većem broju i oproste se od legende Budućnosti, Dejana Milojevića, koji je preminuo prethodne srijede od posljedica srčanog udara

7976 pregleda 5 komentar(a)
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli

Do kraja Evrokupa su ostala tri kola, a Budućnost Voli nije u zavidnoj situaciji - "plavi" su u prethodnoj rundi, protiv Arisa, propustili priliku da prvi put ove sezone vežu dva trijumfa u evropskom takmičenju, pa su, porazom u Solunu, izbrisali sve ono dobro što su uradili prije dvije sedmice, kada su u Podgorici savladali Burg.

Tri kola prije kraja Budućnost je van zone koja vodi u plej-of. Ekipa Andreja Žakelja je na osmom mjestu i ima šest pobjeda i devet poraza, koliko i Turk Telekom, ali i lošiji međusobni skor od turske ekipe. Aris, koji je poput Turk Telekoma dva puta savladao "plave" i Trento imaju pobjedu više.

A prvo od tri finala, Budućnost igra sjutra (19) u "Morači" protiv Ulma, koji je na skoru 8-7 i koji je u novembru savladao "plave" u Njemačkoj (84:67). Ulm je u seriji od četiri poraza u Evrokupu, a u petak je, u domaćem šampionatu, savladao u gostima Bamberg.

"Znamo da je Ulm mlad, brz i agresivan tim. Sa različitim odbranama stvara probleme protivniku i na to moramo da budemo spremni. Uradićemo sve što je u našoj moći, da igru iz nekih utakmica, koje smo dobro odigrali, prenesemo i na sjutrašnju. I da uz pomoć navijača dođemo do pobjede", rekao je u najavi meča trener Budućnosti Andrej Žakelj.

KK Budućnost Voli
foto: Sofascore

Fokus, borba, energija... Na to, smatra centar Marvin Džons, treba obratiti pažnju.

"Moramo izaći na teren fokusirani, sa dobrom energijom, visokim intenzitetom. Biće borba, biće bitka. Oni su dobar tim. Moramo da igramo agresivno, da pritiskamo njihove bekove. Ne možemo im dozvoliti da igraju slobodno, da rade šta hoće", poručio je Džons.

U "Morači" će biti emotivno. Budućnost se oprašta od bivšeg igrača i trenera, legende kluba, Dejana Milojevića, koji je preminuo prošle srijede od posljedica srčanog udara.

"Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, da se oprostimo od bivišeg igrača i trenera Budućnosti, Dejana Milojevića. Biće emotivna utakmica", kazao je Žakelj.

Iz kluba su u subotu saopštili da će ulaz biti besplatan.

"KK Budućnost Voli poziva sve navijače da se na utakmici sa Ulmom oprostimo od našeg Dejana Milojevića. Meč 16. kola Evrokupa je na programu u utorak (23.01) od 19 časova. Ulaz na utakmicu je besplatan za sve navijače, dok će vlasnici sezonskih karata imati prvenstvo da sjednu na svoja mjesta. Na utakmicu se ulazi bez karata. Svi u 'Moraču' u utorak u znak sjećanja na bivšeg kapitena, trenera i legendu našeg kluba. Za Miloja", poručiila je Budućnost.

Bonus video: