Kad centri plešu - Embid 70, Tauns 62

Odlično veče imao je i naš Nikola Vučević - crnogorski centar upisao je 19 poena, 17 skokova i sedam asistencija, ali je njegov Čikago kaznio Kevin Durent koji je košem u završnici utakmice donio pobjedu Finiksu

8546 pregleda 38 reakcija 2 komentar(a)
Embid nakon nezaboravnog meča, Foto: NBA.com
Embid nakon nezaboravnog meča, Foto: NBA.com

Bila je to noć moćnih centara, momaka koji nastavljaju da pomjeraju granice - Džoel Embid je "sipao" do 70 poena, dok se Karl Entoni Tauns zaustavio na 62.

Momak rođen u Kamerunu postao je tek deveti igrač u istoriji NBA lige koji je stigao do 70 poena na jednom meču, srušio je rekord franšize i vodio Filadelfiju do trijumfa protiv San Antonija (133:123).

On je po broju poena preskočio legendu kluba Vilta Čembrlena, koji je u decembru 1967. brojao do 68. Nezaboravnih 100 poena Vilt je postigao kada se klub iz Pensilvanije zvao Filadelfija Voriors.

"Očigledno je da je Vilt napravio mnogo velikih stvari, a biti u istoj priči sa njim prilično je kul", rekao je nakon meča Embid. "Bila je to samo moja sjajna noć - momci su mi dodavali loptu, a ja sam pogađao".

Embid je šutirao 24-41 iz igre, 1-2 za tri poena i ubacio je 21 od 23 slobodnih bacanja.

Džoel Embid
foto: Sofascore

Seventisiksersi su tako vezali šestu pobjedu, a Tajris Maksi joj je doprinio sa 18 poena i osam asistencija, dok je Tobajas Haris upisao 14 poena i šest asistencija. Kod Sparsa Viktor Vembanjama postigao je 33 poena i imao je sedam skokova.

Karl Entoni Tauns, za razliku od Embida, ni sa 62 poena nije uspio da odevede Minesotu do trijumfa nad Šarlotom (128:125). Tauns je čak 44 poena ubacio u prvom poluvremenu, a kada je stao, Hornetsi su "istopili" minus 18 i slavili.

Tako se 21. put u istoriji lige desilo da je igrač postigao najmanje 60 poena i izgubio utakmicu.

Šarlot su predvodili Majls Bridžis sa 28 poena i Brendon Miler sa 27 poena, dok je Lamelo Bol dodao 18 poena i 13 asistencija.

Odlično veče imao je i naš Nikola Vučević - crnogorski centar upisao je 19 poena, 17 skokova i sedam asistencija, ali je njegov Čikago kaznio Kevin Durent koji je košem u završnici utakmice donio pobjedu Finiksu (115:113).

Nik
foto: Sofascore

KD je na kraju meč završio sa sa 43 poena, osam asistencija i šest skokova.

Inače, Sansi su nadoknadili 23 poena zaostatka i zabilježili šestu uzastopnu pobjedu.

Nakon meča zanimljiva je bila je reakcija Durenta kada su mu rekli da je Embid ubacio 70 poena.

Bonus video: