Dekijev karakter i duh nose Budućnost ka pobjedi

Evrokup, 16. kolo: Crnogorski prvak u meču koji će odisati sjećanjem na velikog Dejana Milojevića dočekuje Ulm, večeras od 19 sati - ulaz besplatan

12384 pregleda 28 reakcija 3 komentar(a)
Plave očekuje emotivno i važno veče: Vladimir Mihailović i Brendon Pol, Foto: Eurocup
Plave očekuje emotivno i važno veče: Vladimir Mihailović i Brendon Pol, Foto: Eurocup

Sve ono što je krasilo Dejana Milojevića - borbenost, košarkaška inteligencija, veliko srce, karakter i nevjerovatrna želja za pobjedama - večeras će trebati košarkašima Budućnost Volija.

"Plavi" će od 19 sati, u meču koji će odisati sjećanjem na velikog Dekija, dočekati Ulm u 16. kolu Evrokupa - biće to jedno od tri preostala "finala" crnogorskog prvaka ukoliko želi da nastavi snove u Evropi.

Osim što će juriti veoma važan trijumf Budućnost će se večeras oprostiti od svog nekadašnjeg igrača, kapitena i trenera koji je iznenada preminuo u 47. godini.

"Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, da se oprostimo od bivšeg igrača i trenera Budućnosti Dejana Milojevića. Biće emotivna utakmica", rekao je trener "plavih" Andrej Žakelj.

Iz podgoričkog kluba su ranije saopštili da će ulaz u "Moraču" biti besplatan.

"KK Budućnost Voli poziva sve navijače da se na utakmici sa Ulmom oprostimo od našeg Dejana Milojevića. Ulaz na utakmicu je besplatan za sve navijače, dok će vlasnici sezonskih karata imati prvenstvo da sjednu na svoja mjesta. Na utakmicu se ulazi bez karata. Svi u 'Moraču' u znak sjećanja na bivšeg kapitena, trenera i legendu našeg kluba. Za Miloja", poručiila je Budućnost.

KK Budućnost Voli
foto: Sofascore

Biće to emotivno veče, ali će momcima Andreja Žakelja trebati i hladna glava ako žele da upišu važnu pobjedu.

"Uradićemo sve što je u našoj moći, da igru iz nekih utakmica, koje smo dobro odigrali, prenesemo i na sjutrašnju. I da uz pomoć navijača dođemo do pobjede", naglasio je Žakelj.

Prvi meč u sezoni odigran u gradu na Dunavu pripao je Ulmu (84:67).

"Znamo da je Ulm mlad, brz i agresivan tim. Sa različitim odbranama stvara probleme protivniku i na to moramo da budemo spremni", jasan je Žakelj.

A, recept za takvu igru rivala ima centar Budućnosti Marvin Džons.

"Moramo da budemo fokusirani, sa dobrom energijom, visokim intenzitetom. Biće borba, biće bitka. Oni su dobar tim i moramo da igramo agresivno, da pritiskamo njihove bekove. Ne možemo da im dozvolimo da igraju slobodno, da rade šta hoće", smatra Džons.

Tri kola prije kraja Budućnost je van zone koja vodi u plej-of - "plavi" na osmom mjestu imaju šest pobjeda i devet poraza, koliko i Turk Telekom, ali i lošiji međusobni skor od turske ekipe. Aris, koji je poput Turk Telekoma dva puta savladao Budućnost i Trento imaju pobjedu više.

Evrokup, 16. kolo

Večeras

18.00h Kluž - Trento

19.00h Budućnost Voli - Ulm

Srijeda

18.00h Turk Telekom - Litkabelis

19.00h Aris - Burg

20.00h Šljonsk - Gran Kanarija

Standings provided by Sofascore

Bonus video: