Žakelj: Izgubili smo zbog grešaka, nije nam prvi put da sami sebe pobijedimo

„Pokazali smo karakter i sa malo boljom igrom stigli minus, ali i kroz to potrošili snagu za završetak. Volio bih da je cijela utakmica bila loša, a da smo mi slavili”, prokomentarisao je Slovenac seriju 14:0, kojom je njegov tim u posljednjoj četvrtini anulirao prednost Ulma, pa izgubio nakon produžetka (84:80)

8160 pregleda 9 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Izgubljene lopte, izgubljena utakmica, izgubljena sezona.

Tako bi se, u najkraćem, mogao opisati poraz košarkaša Budućnost Volija od Ulma nakon produžetka u „Morači”. Tim Andreja Žakelja ima skor 6:10 i sada mu je potrebno čudo da se domogne osmine finala Evrokupa.

Pobjede nad Trentom u gostima i protiv Gran Kanarije u Podgorici su prvi uslov da bi se ostalo u igri, ali ne garantuju ništa.

Ako Aris dobije bar jednu od preostale tri utakmice (Burg i Trento kod kuće, Ulm u gostima), a Turk Telekom upiše dva trijumfa, a sastaje se otpisanim Litkabelisom i Šljonskom, kao i Burgom, sve će biti gotovo...

„Malo drugačija, teška, utakmica ako uzmemo sve okolnosti u obzir. Ulm je zasluženo slavio, većinu utakmice nismo bili na nivou koji želim. Nismo bili čvrti i fokusirani, vidi se to po broju izgubljenih lopti. Nismo bili na nivou sa posljednjih nekoliko utakmica kada je u pitanju energija i fokus, a izgubili smo zbog grešaka”, rekao je Andrej Žakelj.

Budućnost je serijom 14:0 izjednačila na 64:64 u posljednjoj četvrtini, potom i preokrenula, ali je u odlučujućim trenucima ekipa djelovala smušeno.

„Pokazali smo karakter i sa malo boljom igrom stigli minus, ali i kroz to potrošili snagu za završetak. Volio bih da je cijela utakmica bila loša, a da smo mi slavili”, istakao je Slovenac.

Šampion Crne Gore je po ko zna koji put potonula u finišu. Prošle sedmice je Nikola Tanasković dozvolio Robertu Galinatu da ga preskoči i iz ofanzivnog skoka zakuca za pobjedu Arisa na 0,7 sekundi do kraja, a večeras je posljednji napad u regularnom toku bio veoma loš.

„Ovo nije prva ili druga utakmica da je sami gubimo i to sam igračima rekao. Nemamo smirenosti u posljednjim minutima i samopouzdanja da privedemo utakmicu kraju. Sve ove poraze za nekoliko poena smo doživjeli isključivo zbog naših grešaka. Pričamo o tome, radimo, ali kad dođe utakmica sve je to malo drugačije. Žao mi je jer da su neke utakmice otišle na drugu stranu možda bi i sezona bila drugačija”, zaključio je Žakelj.

Bonus video: