Studenti za desetku na startu Evroliginog Next Generation turnira: SC Derbi na krilima Davida Mirkovića srušio Šole

Istorijska pobjeda kluba iz Podgorice na prestižnom turniru, Mirković meč završio sa 28 poena, 11 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte

4028 pregleda 9 komentar(a)
Odmah pokazao o kakvom se talentu radi: Mirković, Foto: Euroleague/SC Derby
Odmah pokazao o kakvom se talentu radi: Mirković, Foto: Euroleague/SC Derby

Mnoge buduće košarkaške zvijezde "sletjele" su ovih dana u Podgorici, a već na startu jedna od crnogorskih zasjala je na pravi način.

Mladi košarkaši SC Derbija na startu Evroliginog Adidas Next Generation turnira savladali su francuski Šole 86:72, a predvodio ih je supertalentovani David Mirković sa 28 poena, 11 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Momci koje na ovom turniru predvodi Petar Mijović od starta su u dvorani Verde stvari postavili na svoje mjesto, brzo su otišli na 7:0, vođstvo održavali do početka treće četvrtine kada je Šole poveo (53:51)...

Ipak, Mirković i drugovi brzo su reagovali, pokazali karatker i već na dva minuta prije kraja ovog perioda imali novo vođstvo (66:57) koje do kraja nisu ispuštali.

U crnogorskom timu istakao se i Maruan Čičić sa 13 poena, dok su po 11 ubacili Vladimir Komnenović i Luka Đurović.

Istorija je ispisana, prva pobjeda za SC Derbi sa ovog prestižnog turnira je stigla, a naredni ispit "studenti" imaju već večeras - od 20.15 sati kada će igrati protiv Albe iz Berlina.

Bonus video: