Utakmica sezone za Mornar, Pavićević: Nije presudna, ali pobjeda bi mnogo toga donijela

Barani u subotu gostuju Krki s kojom dijele posljednje mjesto na tabeli AdmiralBet ABA lige

15454 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Do prije petnaestak dana košarkaši Mornara vjerovatno nisu imali pretjeranu želju da pogledaju tabelu AdmiralBet ABA lige - imali su samo pobjedu u 15 kola i niz od deset porata, pa je posljednja pozicija bila zagarantovana.

Na istom mjestu su Barani i sada, nakon dva trijumfa u nizu, ali sa mnogo većim šansama da se do kraja bore za opstanak ili makar baraž za očuvanje abaligaškog statusa.

Poslije pobjeda nad Zadrom i SC Derbijem u "Topolici", Barani su se izjednačili s Krkom pred međusobni duelu u Novom Mestu koji bi mogao da bude ključan za ambicije do kraja sezone.

Mornar je savladao Krku na svom terenu u prvom dijelu (86:83), novi uspjeh protiv slovenačke ekipe bi značio da ima pobjedu više i bolji međusobni skor na osam kola prije kraja ligaškog dijela.

"Za oba tima je ovo veoma bitan meč. Jedna utakmica ne rješava ništa, i poslije nje ima još dosta da se igra, ali pobjedniku bi svakako omogućila da malo lakše diše. Ne i da se opusti. Biće teško, Krka je kvalitetna i dobro vođena ekipa koja ima iskustvo i mladost", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar ove sezone još ne zna za trijumf u gostima, dok je Krka u nizu od četiri poraza u ABA ligi.

"Ne očekujem iznenađenja, a mi imamo razloga da budemo optimisti jer u posljednje vrijeme igramo dobro. Dobra je atmosfera u ekipi, poslije pobjeda je sve drugačije, a mi smo ih povezali dvije i to čini da na ovo gostovanje odemo sa dozom realnog optimizma. Ako slavimo bićemo u dosta dobroj poziciji, ali moramo da znamo da ovaj duel ne rješava ništa", istakao je Pavićević.

Tejvijen Dan-Martin, koji je u bio MVP prošlog kola nakon što je upisao 35 poena protiv SC Derbija, očekuje pobjedu svoje ekipe.

"Ako bude igrali kao u prethodnim mečevima, i ako uradimo na terenu sve ono što se dogovorimo u pripremi, vjerujem da imamo dobre šanse da slavimo", rekao je Amerikanac.

Mornar je u 11 dosadašnjih duela savladao Krku devet puta, od toga tri u Novom Mestu.

Subotnji meč u dvorani "Leon Štukelj" počinje u 17 sati.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: