SC Derbi propustio šansu: Next Generation tim u finalu

"Studenti" izgubili 85:83

10109 pregleda 7 komentar(a)
Vladimir Komnenović je postigao 14 poena, Foto: KK SC Derbi
Vladimir Komnenović je postigao 14 poena, Foto: KK SC Derbi

Mladi košarkaši SC Derbija su stali na posljednjem koraku ka plasmanu u finale Evroliginog Adidas Next Generation turnira čiji je domaćin Podgorica.

Izabranici Petra Mijovića su nakon dvije ubjedljive pobjede - nad Šoleom i Albom - doživjeli poraz od Next Generation tima 85:83 u direktnom duelu za finale.

"Studenti" su u prvoj četvrtini imali minus 15, na velikom odmoru su gubili 46:41, a u trećem periodu došli do preokreta.

Imao je podgorički tim u posljednjoj četvrtini i sedam poena prednosti (72:65), ali je potom dozvolio ekipi koju vodi nekadašnji finski bek Peteri Koponen da preokrene...

U finišu je Derbi imao nekoliko šansi da dođe do izjednačenja ili preokreta, ali je u dva navrata neprecizan bio David Mirković.

Mirković je meč završio sa 29 koševa i 19 skokova, Maruan Čičić je upisao 20 uz 10 uhvaćenih lopti. Dvocifren učinak je imao i Vladimir Komnenović (14).

Elefterios-Kosmas Liotopulos je predvodio Next Generation tim sa 26, dok je crnogorski košarkaš Danilo Nikezić za manje od 10 minuta na parketu upisao tri poena i dva skoka.

Next Generation će se u finalu sastati sa pobjednikom večerašnjeg duela Bajerna i Real Madrida.

Bonus video: