Pavićević: Kada dozvolite protivniku 21 skok u napadu onda nemate čemu da se nadate

"Sve je bilo na jednu loptu, a onda smo mi u finišu ušli u seriju brzopletnih napada i odluka, sa vrlo lošom odbranom. Dozvolili smo tako rivalu da napravi razliku", rekao je trener Mornara

4365 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Mornar je izgubio od Krke u možda ključnom duelu u borbi za opstanak u AdmiralBet ABA ligi (79:72), a Barana Mihailo Pavićević je lako "locirao" razloge poraza svoje ekipe.

Iskusni stručnjak je jasan - Mornar je utakmicu izgubio u skoku.

"Ključni je razlog poraza taj što je Krka imala 50 skokova, a mi 29. Od toga je domaćin 21 imao u napadu, a kada to dozvolite ne možete da dobijete ni nižerazrednu ekipu. Nemate tako čemu da se nadate", rekao je Pavićević.

Mornar je na kraju treće četvrtine imao tri poena prednosti...

"Krka je zasluženo slavila u neizvjesnoj utakmici. Sve je bilo na jednu loptu, a onda smo mi u finišu ušli u seriju brzopletnih napada i odluka, sa vrlo lošom odbranom. Dozvolili smo tako rivalu da napravi razliku", dodao je Pavićević.

Trener Krke Gašper Okorna zna koliko je ovo bitan trijumf za njegov tim.

"Bili smo sjajno psihološki pripremlejni za ovu utakmicu, i na tome čestitam igračima. Da smo izgubili bili bismo u veoma lošoj situaciji, ali su svi dali nevjerovatan doprinos. Trebao nam je ovaj trijumf i ostvarili smo ga", istakao je Okorn.

Bonus video: