Srceparajući poraz Dejana Radonjića - Papajanis sa 20 metara donio produžetak, Fener slavio

Bahčešehir izgubio od učesnika Evrolige, Galatasaraj Zvezdana Mitrovića slavio na spektakularan način

7959 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Radonjić na današnjoj utakmici, Foto: www.facebook.com/BahcesehirBasketball
Dejan Radonjić na današnjoj utakmici, Foto: www.facebook.com/BahcesehirBasketball

Završnica koja će se godinama pamtiti i srceparajući poraz Bahčešehira na čijoj klupi sjedi Dejan Radonjić.

U gradskom derbiju protiv Fenerbahčea domaći su pri vođstvu 94:93 ukrali loptu nakon lošeg pasa Jama Madara, a Egehan Arna nošen adrenalinom krenuo na koš i položio loptu na 1,9 sekundi do kraja, mada je mogao da bježi i čeka faul.

Činilo se da je gotovo, Šarunas Jasikevičus već krenuo da čestita 53-godišnjem Podgoričaninu, ali se desilo čudo - Jorgos Papajanis je jednom rukom pogodio sa 20 metara i donio produžetak, a učesnik Evrolige u njemu slavio 110:105.

Domaći su u posljednjem minutu dodatka izjednačili na 105:105, ali je Melih Mahmutoglu pogodio trojku. Filip Skrab je imao dva pokušaja iza linije 6,75 metara i nije pogodio, pa je Madar stavio tačku sa linije slobodnih bacanja.

Igračima Bahčešehira i Radonjiću ostaje samo da žale, jer su nadoknadili ogroman zaostatak - u 2. četvrtini su dva puta bili na minus 18, a u 3. na 16.

Dejan Radonjić
foto: www.facebook.com/BahcesehirBasketball/

A Radonjićev kum Zvezdan Mitrović je slavio slično kao Fenerbahče - njegov Galatasaraj je 40 sekundi prije posljednje sirene gubio od Alijaga Petkimspora 71:77, ali je izborio produžetak polaganjem Di Bosta 0,6 sekundi prije kraja. U dodatku je gubio 80:88 i trijumfovao 90:88.

Galatasaraj je u zoni plej-ofa sa skorom 9:9, Bahčešehir prvi ispod crte sa 7:11.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: