"Studenti" dobili Cedevita Olimpiju za prekid niza od četiri poraza

SC Derbi ostvario veliku pobjedu nad Cedevita Olimpijom u 19. kolu AdmiralBet ABA lige - 82:78.

14180 pregleda 33 reakcija 1 komentar(a)
Foto: SC Derby/Filip Roganović
Foto: SC Derby/Filip Roganović

Niz od četiri poraza SC Derbi prekinuo je velikom pobjedom nad Cedevita Olimpijom u 18. kolu AdmiralBet ABA lige - 82:78.

Junak pobjede bio je Vasilije Baćović, blokadom nad Jakom Blažičem, nakon koje u psolejdnjih 26 sekundi gosti nisu pogodili koš. Ali i Mateo Drežnjak sa 24 poena.

Gosti su bolje ušli u utakmicu, obje četvrtine do poluvremena dobili sa po tri peona razlike. Imali su i 12 poena prednosti tokom druge četvrtine, ali je domaću ekipu rezultatski u igri držao odličan šut Vasilija Baćovića sa 13 poena i svega jednim promašajem, dok je Mateo Drežnjak na poluvremenu imao 11 poena i šut 5-5 iz igre.

No, u trećoj četvrtini su se razigrali i njihovi saigrači, dobili je sa 21:14 i u posljednjih 10 minuta ušli sa poenom prednosti.

Nijedna ekipa nije uspijevala da napravi rezultatski bijeg, u posljednji minut "studenti" su ušli sa četiri poena prednosti, ali s gosti imali napad za preokret. Vasilije Baćović je izbokirao Blažiča na 26 sekundi do kraja pri trezutatu 79:78.

Uz Drežnjaka, dabl dabl od 15 poena i 10 skokova u osmoj pobjedi "studenata" upisao je Baćović, Bogavac 11 uz samo jedan promašaj iz igre, a Vučeljić sedam uz takođe samo jedan promašeni šut.

Kod gostiju je u posljednjoj utakmici pred odlazak u NBA i redove Nju Orleansa, postigao 22-godišnji centar Karlo Matković, koji je imao 11 skokova, pet ofanzivnih. Bivši crnogorski reprezentativac Džastin Kobs je dodao 13 a Blažič 10.Cedevita je doživjela šesti poraz.

Bonus video: