Jakara: Nijedna "ničija" lopta nije slučajno došla do nas, igrači su zaslužili pobjedu

Trener "studenata" Dejan Jakara bio je zadovoljan reakcijom ekipe, igrom i zalaganjem u pobjedi nad Cedevita Olimpijom

9045 pregleda 0 komentar(a)
Vssilije Baćović je uzimao "ničije" lopte, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Vssilije Baćović je uzimao "ničije" lopte, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

SC Derby je reagovao, nakon negativnog niza i četiri poraza u "Morači" je u 18. kolu upisao osmu pobjedu u AdmiralBet ABA ligi nad favorizovanom Cedevita Olimpijom - 82:78.

Trener domaćih Dejan Jakara bio je zadovoljan reakcijom ekipe, igrom i zalaganjem.

"Čestitam igračima na pobjedi nad velikim protivnikom. Imali smo dugačak sastanak nakon poraza i o košarci i o životu. Naglasio sam im da ako daš od sebe sve što si u mogućnosti to će da se vrati. Nije slučajno da nijedna "ničija" lopta ne završi kod igrača rivala, takođe ni ti njihovi promašaji nisu slučajni. To je trebalo zaraditi a oni jesu žestokim treningom prethodnih sedam dana i zalaganejm na utakmici. Želim i da zhvalim Cedeviti na fer igri i želim im sreće u narednim utakmicama - naglasio je Jakara.

Gosti su bili ravnopravan rival, ali nisu uspjeli da izbjegnu šesti poraz ove sezone.

"Uglavnom smo mi bili ti koji su imali prednost i u momentima kada je trebalo da napravimo rezultatski bijeg dešavale su nam se greške koje su protivničku ekipu vraćale u meč. U finišu su bili fokusiraniji od nas, precizniji i zasluženo su dobili", istakao je trener Cedevita Olimpije Zoran Martič, koji je nekada vodio i Budućnost Voli.

Bonus video: