Mirković u idealnom timu Next Generation turnira, zablistali Čičić, Đurović i Komnenović

SC Derbi turnir završio na trećem mjestu, ali važnije od rezultata je što su neki novi momci crnogorske košarke pokazali koliko su talentovani

5749 pregleda 7 komentar(a)
Mirković (u sredini) sa ostalim članovima idealne petorke, Foto: KK SC Derbi
Mirković (u sredini) sa ostalim članovima idealne petorke, Foto: KK SC Derbi

Na mjestu na kojem su se našle buduće zvijezde evropske košarke zablistali su i talenti SC Derbija.

Evroligin Next Generation turnir završen je juče u Podgorici, "studenti" su na debiju zauzeli treće mjesto, finale im je izmaklo za jedan šut, ali važnije od rezultata je što su neki novi momci crnogorske košarke pokazali koliko su talentovani.

David Mirković je odavno skrenuo pažnju na sebe, a tokom turnira u dvorani "Verde" prevodio je svoju ekipu - na kraju zaslužio je mjesto u idealnoj petorci prvog od četiri Next Generation turnira.

On je bio najbolji poenter (22,3), skakač (13) i igrač sa najviše indeksnih poena (26,5) na takmičenju.

Čičić
Čičićfoto: Euroleague

Fenomenalan je bio i Maruan Čičić koji se po broju indeksnih poena (24,5) našao odmah iza Mirkovića, a bio je najbolji bloker turnira sa 2,8 rampi po meču i treći skakač sa 9,8 skokova.

Osim njih dvojice pažnju su skrenuli Luka Đurović i Vladimir Komnenović, dok su i ostali momci Petra Mijovića pokazali da bi uz pravi rad u budućnosti mogli da imaju zapažene karijere.

Ugo Gonzales iz Real Madrida proglašen je za MVP-a, dok uz Mirkovića i njega idealni tim čine Ivan Harčenkov (Bajern), Elefterios Liotopulos (Next Gen tim) i Ismaila Dinje (Real).

KK Real Madrid
foto: KK SC Derby

Na kraju slavio je Real Madrid koji je tako obezbijedio završni turnir u Berlinu.

SC Derbi je upisao pobjede protiv Šolea, Albe iz Berlina i Bajerna.

Bonus video: