Sutjeska sanja plej-of i mečeve pred svojim navijačima: Da sve podsjetimo kako izgleda kada igramo pred punim tribinama

Košarkaški klub iz Nikšića spreman za četvrti "balon" ABA 2 lige - rivali će mu biti Široki, Cedevita junior i Pelister

3474 pregleda 5 komentar(a)
Trener Sutjeske Minić tokom jednog od ranijih mečeva ABA 2 lige, Foto: ABA2/Dragana Stjepanović
Trener Sutjeske Minić tokom jednog od ranijih mečeva ABA 2 lige, Foto: ABA2/Dragana Stjepanović

Široki, Cedevita junior i Pelister - košarkaši Sutjeske spremi su za četvrti "balon" NLB Druge ABA lige koji se igra u Novom Sadu.

"Očekuju nas tri teške utakmice", rekao je pred put u Vojvodinu trener nikšićkog kluba Miloš Minić.

Prvi meč protiv Širokog zakazan je za sjutra (utorak) u 18 sati.

"Igramo protiv ekipe koje je na 25 mečeva ove sezone pretrpjela tri poraza i koja je u ovom trenutku favorit. Očekuje nas vrlo teška i fizički zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro trenirana i koja igra vrlo disciplinovano i čvrsto", dodao je Minić.

Izdvojio je tri igrača.

"Nutal, Junaković i Čolak, koji su glavna napadačka snaga Širokog. Imali smo nekoliko dana da spremimo utakmicu. Jedno je sigurno - daćemo sve od sebe da u što boljem svjetlu predstavimo i sebe i klub".

Protiv Cedevite junior njegovi momci igraju u četvrtak (21h), a protiv Pelistera u nedjelju (12h).

"Idemo korak po korak, uvijek je prva najvažnija. Cedevita i Pelister su nam konkurenti za plej-of, ali o njima ćemo razmišljati kada te utakmice dođu na red. Sada je fokus samo na meč sa Širokim", jasan je Minić.

Nakon sedam mečeva Sutjeska ima skor 3-4, plej-of je i dalje u mislima - prije svega jer omogućio da "plavi" utakmice igra na domaćem terenu.

"Sve nas u klubu i navijače bi obradovalo da konačno možemo utakmicu da odigramo u Nikšiću. Da podsjetimo košarkašku javnost kako izgleda kada Sutjeska igra pred punim tribinama. Jer smo gosti četiri sezone", naglasio je šef struke Sutjeske.

MInić je na klupu Sutjeske stigao krajem novembra nakon što se klub rastao sa Draganom Nikolićem.

"Ciljevi u Košarkaškom klubu Sutjeska su uvijek visoki. Nešto što svi mi očekujemo, jeste da budemo u prva dva tima u domaćem prvenstvu, iako ove sezone taj cilj neće biti lako ostvariti", smatra Minić.

Kada je u pitanju ABA 2 trener Sutjeske kaže...

"Prije početka niko nije očekivao da će ova sezona izbaciti četiri-pet timova, sa enormno velikim budžetima za ovaj rang takmičenja. Nekad novac ne znači da ćete imati uspjeha, ali sigurno da su ekipe sa ogromnim budžetima u prednosti u odnosu na ostatak lige. Sve te ekipe su se na prethodna tri 'balona' izdvojile svojim rezultatima. Što se nas tiče, daćemo sve od sebe da budemo među osam, što bi ispunilo naše ciljeve, a da potom u plej-ofu skupo prodamo kožu", zaključio je Minić.

Na turniru u Novom Sadu nastupiće i drugi crnogorski predstavnik Podgorica. Tim iz glavnog grada trenutno se nalazi na šestom mjestu sa učinkom 4-3, a na četvrom "balon" očekuju ga duelu protiv TFT-a (večeras od 21 sat), Zlatibor (srijeda, 21) i Široki (subota, 18h).

Bonus video: