Budućnost u Dolomitima za produžetak nade

Još dva kola do kraja grupne faze Evrokupa - "plavi" jure trijumf u Trentu (srijeda, 20h) i osluškuju ostale rezultate

3993 pregleda 2 komentar(a)
Dok postoji šansa Budućnost neće odustati: Andrija Slavković, Foto: Eurocup
Dok postoji šansa Budućnost neće odustati: Andrija Slavković, Foto: Eurocup

Italijanska regija Trentino-Južni Tirol, poznata po skijanju, a odnedavno i po teniskom čudu Janiku Sineru, biće posljednja destinacija koju će košarkaši Budućnost Volija posjetiti u grupnoj fazi Evrokupa - da li i posljednja ove sezone biće jasnije sjutra veče.

Crnogorski prvak u 17. kolu drugog po kvalitetu takmičenja u Evropi gostuje kod Trenta, meč u podnožju Dolomita igra se u srijedu od 20 sati.

Momci Andreja Žakelja nakon mnogih propuštenih šansi ove sezone pred posljednje dvije runde bliži su izlaznim vratima Evrope nego nastavku takmičenja, ali šansa i dalje postoji, a upravo će biti važno da baš večeras slave na sjeveru Italije.

"Sve i da nemamo šanse da prođemo dalje, za nas je ovaj meč veoma bitan zbog narednih utakmica, kao i na psihološkom planu", poručio je Žakelj.

Budućnost je trenutno na skoru 6-10, dok pobjedu više imaju Trento i dvije ekipe koje su trenutno u zoni plej-ofa Aris i Turk Telekom, pa je jasno da će "plavi" večeras osluškivati vijesti iz Njemačke (Ulm dočekuje Aris) i iz Ankare (Turk domaćin lideru Burgu).

U posljednjem kolu Budućnost će dočekati Gran Kanariju, Turk Telekom će imati najlakši posao protiv Šljonska, dok će se Aris i Trento sudariti u Solunu.

"Poštujemo kvalitet Trenta, ali dok god imamo šanse za plej-of daćemo sve od sebe za pobjedu", jasan je Andrija Slavković, krilo "plavih".

Prvi meč između Budućnosti i Trenta odigran u "Morači" bio je debi Andreja Žakelja na klupi crnogorskog tima, a slavili su "plavi" nakon produžetka 98:96.

"Trento je veoma nezgodan protivnik - znamo kako igra, atletski brzo, sa puno igre jedan na jedan, dva na dva, skokova. Biće ovo težak test za nas", dodao je Žakelj.

Slovenački stručnjak, međutim, vjeruje da njegov tim može da se nadigrava sa italijanskim.

"Ako ponovimo neke dobre momente sa posljednje utakmice, pogotovo u odbrani i skoku možemo da pariramo Trentu i moramo da tražimo pobjedu koja je vrlo bitna", kaže Žakelj.

Na posljednjih osam mečeva Trento je upisao samo jedan trijumf.

"U blagom su padu forme u posljednjim utakmicama, tako da ćemo to probati da iskoristimo. U prvom meču smo imali problema sa njihovom odbranom i velikim brojem šuteva za tri poena, tako da ćemo probati da se spremimo na pravi način i dobijemo utakmicu", zaključio je Slavković.

Evrokup, 17. kolo

Danas

18.00h Litkabelis - Šljonsk

Srijeda

18.00h Turk Telekom - Burg

19.30h Ulm - Aris

20.00h Trento - Budućnost Voli

21.00h Gran Kanarija - Kluž

Parovi posljednjeg 18. kola: Budućnost - Gran Kanarija, Aris - Trento, Šljonsk - Turk Telekom, Burg - Ulm, Litkabelis - Kluž.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: