MVP partija Tanaskovića: Budućnost misli na Zvezdu, ali se ne odriče ni Evrokupa

"Plavi" u ponedjeljak dočekuju "crveno-bijele", dva dana kasnije je duel sa Gran Kanarijom

11068 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Zadar
Foto: KK Zadar

Šanse Budućnost Volija da se domogne osmine finala Evrokupa nisu velike ni nakon rutinske pobjede u Italiji nad Trentom (97:78), ali jasno je da su Podgoričani u usponu forme.

"Plavi" su sinoć stigli do trećeg trijumfa zaredom u gostima, računajući Evrokup i AdmiralBet ABA ligu, a četvrte u posljednjih pet utakmica - izuzetak je samo poraz u Solunu od Arisa kada je tim Andreja Žakelja pao u posljednjoj sekundi.

Sigurnoj partiji u Trentu je doprinio Nikola Tanasković, krilni centar koji je prije nešto više od mjesec stigao iz Igokee - srpski košarkaš je upisao 19 poena (šut iz igre 10-9), imao je osam skokova i asistenciju za nešto manje od 20 minuta na parketu.

Sve to mu je donijelo indeks korisnosti 27.

"Energija i skok - to je moja igra. Hvala momcima što su vjerovali u mene i što su me podržali", rekao je Tanasković.

Budućnost u posljednjem kolu dočekuje Gran Kanariju i mora da slavi, te da čeka poraz Turk Telekoma od Šljonska u Poljskoj da bi se domogla nokaut faze.

Ako se zna da je Šljonsk do sada upisao samo dvije pobjede, jasno je da put do osmine finala nije realan.

"U Evrokupu ne zavisi sve od nas, ali treba da se fokusiramo na to da uradimo svoj posao i savladamo Gran Kanariju. Nadam se da ćemo to uspjeti, da će ostali rezultat ići nam u korist i da ćemo proći u nokaut fazu", istakao je 26-godišnji košarkaš iz Smederevske Palanke.

Budućnost dočekuje Gran Kanariju u srijedu, a prije toga ima derbi ABA lige - u ponedjeljak u "Moraču" stiže Crvena zvezda, lider na tabeli regionalnog takmičenja.

"Zvezda dolazi nakon što odradi duplo kolo u Evroligi. Imaćemo koji dan više za pripremu, dočekaćemo taj meč spremni i želimo da pobijedimo", zaključio je Tanasković.

Bonus video: