Frimen: Srećan sam što opet igram košarku

Američki bek konačno zaigrao za Budućnost protiv Trenta, u „Morači” debituje u ponedjeljak protiv Crvene zvezde

7531 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

U sjenci praktično izgubljene bitke za osminu finala Evrokupa i ubjedljive pobjede na gostovanju Trentu kojom je Budućnost Voli sačuvala teoretske šanse za nokaut fazu, pomalo „ispod radara” je prošao debi Alerika Frimena.

Američki bek, koji je doveden kao kapitalno pojačanje, tokom priprema je povrijedio leđa i zaigrao je tek posljednjeg dana januara, tj. četiri mjeseca i 13 dana nakon prve utakmice „plavih”.

Bivši igrač Asvela, CSKA, Burse, Bešiktaša, Venecije i brojnih drugih klubova nije blistao u Dolomitima, promašio je sva četiri šuta iz igre, ali mu to nije pokvarilo raspoloženje. Naprotiv.

„Odlično se osjećam, veoma sam srećan što sam se vratio, što opet igram košarku. Srećan sam i što mogu da pomognem timu. Mojim nogama je možda potrebno vrijeme da uhvate ritam, ali osjećaj je bio dobar”, istakao je 29-godišnjak iz Virdžinije.

U odsustvu Frimena, Budućnost je odigrala 37 utakmica i podbacila maltene na svim frontovima. U Evrokupu joj je potrebno čudo u posljednjem kolu grupne faze da zaigra u nokaut fazi, u ABA Superkupu je poražena u polufinalu od gradskog rivala SC Derbija, koji ju je savladao i u AdmiralBet ABA ligi.

Petar Mijović, koji je insistirao na njegovom dolasku, 9. novembra je podnio ostavku, ali gotovo tri mjeseca kasnije i nakon nekoliko promjena u timu po želji Andreja Žakelja, igra nije na željenom nivou.

Amerikanac je sve to gledao sa strane i nije mu bilo lako.

„Bilo je teško gledati košarku uopšte, kad znate da vam je potrebno dosta vremena da se vratite. Nisam mogao da pomognem momcima, a bilo mi je teško zbog svega što se dešavalo, jer sam želio da budem tu. Srećan sam što sam sada ovdje i nadam se da ću imati pravi kraj sezone”.

A pravu šansu da pokaže zašto je doveden i zbog čega je svojevremeno igrao za CSKA, Frimen će imati u ponedjeljak u velikom derbiju protiv Crvene zvezde u „Morači”.

„Crvena zvezda je jak tim, igra na visokom nivou. Očekujem da ćemo dobiti veliku energiju sa tribina, nadam se da će navijači napuniti dvoranu do vrha. Biće to utakmica visokog ritma, fizički zahtjevna protiv veoma dobrih igrača, ali i mi smo takvi i uzbuđeno dočekujemo meč”, zaključio je Frimen.

Bonus video: