Embid mora na operaciju, Oklahoma od minus 23 do pobjede nakon dva produžetka

Boston je slavio protiv Memfisa sa ubjedljivih 131:91 i tako stigao do 38. pobjede od početka sezone

4098 pregleda 1 komentar(a)
Oklahoma leti: Gildžis-Aleksander, Foto: Reuters
Oklahoma leti: Gildžis-Aleksander, Foto: Reuters

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid biće podvrgnut operaciji koljena ove nedjelje, saopštio je danas taj NBA klub.

Embid je povrijedio meniskus lijevog koljena u utorak u porazu svog tima od Golden Stejta.

Filadelfija nije precizirala koliko će Embid biti van terena.

Prošlosezonski MVP NBA lige je ove sezone već propustio 13 utakmica, tako da je već sada jasno da neće moći da odbrani ovo zvanje pošto po novom kolektivnom ugovoru igrači moraju da odigraju 65 mečeva u ligaškom delu da bi ostali u trci za MVP, ali i Ol-Star vikend.

Embid je trenutno vodeći strijelac NBA lige sa 35,3 poena po utakmici, a u prosjeku bilježi i 11,3 skoka i 5,7 asistencija. Postigao je rekordnih 70 poena uz 18 skokova 22. januara u pobjedi protiv San Antonija sa 133:124.

Prethodne noći u NBA ligi je odigrano sedam mečeva, a obilježio ih je preokret Oklahome.

Oklahoma je imala 23 poena zaostatka, ali je na kraju poslije dva produžetka na svom terenu uspjela da savlada Toronto sa 135:127 i ostane prva na Zapadu sa skorom 35/15.

Džoš Gidi je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 24, poen manje je ubacio Šej Gildžis Aleksander, po 22 poena dodali su Lu Dort i Čet Holmgren, dok je Aron Vigins postigao sa 20 poena.

Ar Džej Baret je predvodio tim iz Kanade sa 23 poena, dok su Skoti Barns, Džejkob Peltl i Denis Šreder su ubacili po 17 poena.

Boston je slavio protiv Memfisa sa ubjedljivih 131:91 i tako stigao do 38. pobjede od početka sezone. Najzaslužniji za ovu pobjedu bili su Džejson Tejtum sa 34 i Kristaps Porzingis sa 28 poena.

Šampion Denver na svom terenu je bio bolji od Portlanda sa 112:103.

Nagetsi su gubili 14 poena u prvom poluvremenu i nisu vodili sve do posljednjeg šuta u trećoj četvrtini kada je polaganje Nikole Jokića donijelo Nagetsima 86:84, da bi nakon toga bez problema priveli meč kraju i upisali pobjedu.

Jokić je meč završio sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija, Džamal Marej je dodao 21, dok su Majkl Porter, Aron Gordon i Pejton Votson ubacili po 12 poena. Deandre Ejton sa 27 poenom i Anferni Simons sa 26 poena bili su najefikasniji u redovima Portlanda.

Los Anđeles Klipersi su kao gosti bili bolji od Majamija sa 109:95.

Kavaj Lenard je bio najbolji u timu Klipersa sa 25 poena i 11 skokova, dok je Džejms Harden bio blizu tripl-dabla pošto je upisao 21 poen, 11 asistencija i osam skokova.

Kod Majamija, koji je doživio i osmi poraz u posljednjih deset utakmica, najefikasniji je bio Džimi Batler sa 21 poenom.

Bonus video: