Žakelj: Velika pobjeda za ove momke, moramo da se smirimo

Budućnost Voli u 19. kolu Admiralbet ABA lige pobijedila Crvenu zvezdu 84:62

6988 pregleda 6 komentar(a)
Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli
Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija nadigrali su večeras Crvenu zvezdu u 19. kolu Admiralbet ABA lige, slavili 84:62 i srušili velikog rivala u "Morači".

Budućnost je odigrala odličnu utakmicu, od prvog minuta je kontrolisala situaciju na terenu, imala 14 poena prednosti u prvom poluvremenu, a u posljednjoj četvrtini, poslije sjajne igre i maksimalnih 24 razlike (83:59).

"Čestitam momcima, bio je pristup koji ja želim. Borili su se, u prvom poluvremenu nismo imali šuterski dan, ali smo igrali korektnu odbranu. Svi taktički detalji, koje smo spremali su bili uspješni, vidi se i po poenima protivničkih igrača. Velika pobjeda za ove momke, da vide kada igraju kao tim da mogu da pobijede svakoga, pa i timove iz Evrolige. Za dva dana imamo utakmicu protiv Gran Kanarije. Profesionalci smo, moramo da se smirimo", rekao je nakon meča trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Budućnost je bila mnogo bolja od Zvezde i u skoku. "Crveno-bijeli" u prvom poluvremenu nisu imali skok u napadu.

"Neke stvari koje smo dogovorili smo radili kako treba. Jedna od bitnih stvari je skok. Dominirali smo u skoku, to je element koji je bitan u košarci. Mislim da je i Zvezda bila umorna, ali to nije naš problem", kazao je Žakelj.

Pred kraj utakmice iz igre je, zbog povrede zgloba, izašao Mihailović.

"Znam da je zglob u pitanju. Koliko znam Vlada biće sjutra veče na treningu", kazao je Žakelj.

Budućnost je poslije tri godine i osam utakmica savladala Crvenu zvezdu, ostala u trci za drugo mjesto.

"Atmosfera je bila izvanredna, moramo da zahvalimo navijačima. Ne razmišljamo o drugom mjestu, nego o sljedećoj utakmici. Bitno je da se smirimo", poručio je Žakelj.

Budućnost u srijedu od 19 časova dočekuje Gran Kanariju u posljednjem kolu Evrokupa. Prije te utakmice, Turk Telekom će sjutra igrati protiv Šljonska. Ako turska ekipa trijumfuje, Budućnost neće imati šansu za nokaut fazu. U slučaju pobjede Šljonska, "plavi" moraju da savladaju aktuelnog šampiona Evrokupa.

"Insistiraću na maksimumu i pobjedi. Sigurno će biti drugačija utakmica nego danas. Moramo da damo maksimum", jasan je Žakelj.

Zvezda je pretrpjela treći poraz u Admiralbet ABA ligi.

"Čestitam Budućnosti. Bili su bolji od nas, više su željeli pobjedu. Skoro sve su pogodili. U posljednjoj četvrtini smo izgubili devet lopti", rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Bonus video: