SC Derbi traži brejk za plej-of

Tim Dejana Jakare danas (17) gostuje Krki

6094 pregleda 0 komentar(a)
“Da pokažemo da smo izašli iz krize”: Zoran Vučeljić, Foto: KK SC Derby
“Da pokažemo da smo izašli iz krize”: Zoran Vučeljić, Foto: KK SC Derby

Pred košarkašima SC Derbija je još osam utakmica u AdmiralBet ABA ligi, pet narednih biće ključne za plej-of.

Naime, tim Dejana Jakare u posljednja tri kola igra sa tri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju (Partizanom, Crvenom zvezdom i Budućnost Volijem), zbog čega je imperativ da dobija rivale sličnog ili nižeg kvaliteta od svog. Veliku šansu za četvrti brejk u sezoni “studenti” će imati danas (17 časova) u Novom Mestu protiv Krke, koja se bori za opstanak.

SC Derbi bi pobjedom napravio uslugu i Mornaru, koji mora da ima makar pobjedu više od Krke kako bi izbjegao direktno ispadanje i osigurao makar baraž.

- Krka je sa malo više sreće mogla da ima koju pobjedu više. Ima kombinaciju iskusnih igrača i mladih koji žele da se dokažu i daju dodatnu energiju u igri. Ekipe koje se bore za opstanak uvijek igraju na ivici mogućnosti i to smo dobro vidjeli kad smo igrali protiv Mornara. Naš cilj je da igrače za svaku utakmicu spremimo kao da je najbitnija u sezoni i da daju svoj maksimum - rekao je Jakara.

Zoran Vučeljić naglašava da Krka uvijek igra dobro u dvorani “Leon Štukelj”.

- Želja nam je da nastavimo da podižemo formu. Nakon dobre igre protiv Cedevita Olimpije želimo da uz maksimalan pristup od početka meča dođemo do nove pobjede. Krka je sigurno bolja ekipa nego što bi se to zaključilo po tabeli, na njenom terenu se ni mnogo jače ekipe ne naigraju. Ovo je šansa da potvrdimo da smo izašli iz krize i da smo kadri za borbu za plej-of - poručio je 20-godišnji Podgoričanin.

Bonus video: