Budućnost protiv Gran Kanarije, Žakelj: Moramo da pokažemo šta znamo

Budućnost Voli sjutra (19) dočekuje Gran Kanariju u 18. kolu Evrokupa

10872 pregleda 7 komentar(a)
Žakelj sa Tanaskovićem, Mihailovićem i Slavkovićem, Foto: KK Budućnost Voli
Žakelj sa Tanaskovićem, Mihailovićem i Slavkovićem, Foto: KK Budućnost Voli

Na krilima sjajne predstave, dominantne igre i ubjedljive pobjede nad Crvenom zvezdom, košarkaši Budućnost Volija sjutra (19) protiv Gran Kanarije u "Morači" igraju meč 18. kola Evrokupa, posljednjeg u grupnoj fazi.

A da li će meč protiv aktuelnog šampiona Evrokupa biti utakmica sezone ili će biti revijalnog karaktera, biće poznato večeras nakon utakmice Šljonska i Turk Telekoma u Poljskoj. Ako Šljonsk savlada tursku ekipu, onda bi Budućnost, u slučaju pobjede nad Grankom, izborila plasman u nokaut fazu. U slučaju trijumfa Turk Telekoma sve bi bilo gotovo - "plavi" ne bi imali šansu za plej-of, pa bi im ostala borba za drugo mjesto u regularnom dijelu sezone u Admiralbet ABA ligi.

Iz kluba su odlučili da ulaz na sjutrašnju utakmicu bude besplatan, ali će se poštovati numeracija za sezonske karte.

"Želim da momci pokažu pristup, energiju i fokus kao na posljednjim mečevima. To je na svakoj utakmici važno. Znam da će motivacija zavisiti od rezultata Turk Telekoma i Šljonska. Zahtijevam od igrača maksimalan pristup", kazao je u najavi meča trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

I španskom timu je ovaj meč bitan. Granka ima pobjedu manje od Kluža, koji je na drugom mjestu, a prva dva mjesta vode direktno u četvrtfinale, dok ekipe od treće do šeste pozicije razigravaju u osmini finala. Rumunska ekipa u posljednjem kolu gostuje Litkabelisu i ima slabiji međusobni skor od tima iz Španije.

"Biće vrlo teško - Gran Kanarija je dobar tim, pobijedila je Real Madrid. Igraju odlično, atletski, sa mnogo šuteva za tri poena. Odlično su vođeni. Sigurno će biti teška utakmica. Moramo da pokažemo to što znamo", poručio je Žakelj.

Budućnost i Granka su odigrali 11 mečeva, "plavi" su slavili samo 2019. godine u Evroligi.

"Daćemo sve od sebe. Nemamo šta da izgubimo. Očekujem da izađemo na teren i borimo se svih 40 minuta", rekao je Jogi Ferel.

Amerikanac utakmicu sa Grankom dočekuje nakon odličnog izdanja protiv Zvezde.

"Znali smo da će biti teška utakmica, protiv evroligaške ekipe. Uradili smo sjajan posao, igrali sjajnu, timsku, odbranu. Momci koji su ušli sa klupe dali su odličan doprinos, naročito u prvom poluvremenu. Želio sam da budem agresivan. Osjećam da kad sam agresivan, onda mogu da šutiram iz timskih akcija ili sam da kreiram. Moram taj mentalitet da zadržim tokom sezone", rekao je Ferel.

Bonus video: