Rimac nakon čuda u Beogradu želi pune "Gripe" protiv Budućnosti

"Budućnost je ekipa koja je u posljednje vrijeme možda i u najboljoj formi u ABA ligi što potvrđuje i utakmica protiv Zvezde u kojoj su naprosto razbili protivnika"

3208 pregleda 2 komentar(a)
Rimac sa svojim igračima tokom meča protiv Partizana, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Rimac sa svojim igračima tokom meča protiv Partizana, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Split, nekada Jugoplastika i Pop 84, jedan je od regionalnih i evropskih velikana - bez obzira što u "Gripe odavno ne stižu važni pehari...

Ipak, s vremena na vrijeme, "žuti" podsjete na slavne pobjede, a tako je bilo i prije dva dana kada su protiv drugog velikana sa prostora bivše Jugoslavije i jedne od najjačih evropskih ekipa Partizana upisali senzacionalnu pobjedu u Beogradu (74:67).

"Najvažnije je da su igrači vidjeli da kada su pravi mogu da igraju sa svima - naš cilj u svakoj utakmici je da idemo na pobjedu", poručio je za "Jutarnji list" trener Splita Slaven Rimac.

Split je u naletu nakon velike pobjede u Beogradskoj areni, a sve će pokušati da uspori crnogorski velikan Budućnost, koji u subotu gostuje u "Gripama".

"Budućnost je ekipa koja je u posljednje vrijeme možda i u najboljoj formi u ABA ligi što potvrđuje i utakmica protiv Zvezde u kojoj su naprosto razbili protivnika. Nadam se da ćemo uz pomoć publike odigrati dobru utakmicu i doći u šansu za pobjedu", dodao je Rimac.

Stručnjak iz Zagreba želi pune tribine za ovaj duel.

"Pozivam navijače da nas u što većem broju podrže u toj utakmici. Biće teško, mi ćemo dati sve od sebe, ali trebaće nam i podrška s tribina. Momci posljednja dva mjeseca igraju odlično, mislim da su zaslužili pune Gripe", zaključio je Rimac.

Bonus video: