Žakelj: Ovo je utakmica koja može da nam bude elan za dalje

Budućnost Voli savladala Gran Kanariju u posljednjem meču grupne faze Evrokupa - 90:77

7068 pregleda 7 komentar(a)
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija savladali su večeras Gran Kanariju (90:77) i sa stilom se oprostila od Evrokupa.

Budućnost je od finiša prve četvrtine konsantno bila u vođstvu, u prvom dijelu imala 15 poena viška, a u nastavku je prednost rasla do 23 razlike.

"Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji. Pristup je bio kakav želimo, igrali smo kao da je utakmica za prolaz. Malo sam se bojao, jer nam utakmica nije značila, a prije dva dana smo igrali protiv Zvezde. Ali, energija, fokus i pristup su bili na nivou koji želim. Ovo je utakmica koja može da nam bude elan za dalje, momci vide da mogu i to je najbitnije", rekao je nakon meča trener Budućnosti Andrej Žakelj.

"Plavima" sada ostaje borba za što bolju poziciju pred plej-of AdmiralBet ABA lige. Budućnost je na drugoj poziciji, a u subotu (19) gostuje Splitu.

"Čeka nas težak raspored - imamo za tri dana novu utakmicu. Moramo da se osvježimo i spremimo. Mislim da je Gran Kanarija bila lošija nego inače. Njima je utakmica bila bitna za drugu poziciju, imali su više vremena da se spreme nego mi. Drago mi je zbog igrača, ali moramo da se smirimo i osvježimo", poručio je Žakelj.

Gran Kanarija je grupnu fazu završila na trećoj poziciji. Da je pobijedio večeras, španski tim bi išao direktno u četvrtfinale.

"Čestitam Budućnosti i treneru Žakelju na odličnoj utakmici. Budućnost je loš start koštao eliminacije u grupnoj fazi. Sada su u dobroj formi, želim mom prijatelju Žakelju da nastavi u ovom ritmu i ostvari što bolji plasman u AdmiralBet ABA ligi", rekao je trener Gran Kanarije Jaka Lakovič.

Bonus video: