Budućnost u Gripama potvrđuje najbolji trenutak sezone

Košarkaši Budućnost Volija u 20. kolu AdmiralBet ABA lige u gostima protiv Splita, subota od 19h

9279 pregleda 3 komentar(a)
Makundu tokom prvog meča u sezoni protiv Splita, Foto: KK Budućnost Voli
Makundu tokom prvog meča u sezoni protiv Splita, Foto: KK Budućnost Voli

Dva tima koja su u ponedjeljak držala časove košarke šampionu i vicešampionu regiona ovog vikenda naći će se "oči u oči".

Košarkaši Budućnost Volija nakon fenomenalne igre i pobjeda nad Crvenom zvezdom i Gran Kanarijom, u 20. kolu AdmiralBet lige biće gosti Splita, ekipe koja je prije četiri dana senzacionalno šrušila Partizan u Beogradu.

Meč u dvorani "Gripe" igra se sjutra (subota) od 19 sati.

“Znamo da je Split pobijedio Partizan u prošlom kolu, tako da će biti puni samopouzdanja i željni pobjede. Sve se svodi na to ko više želi pobjedu, tako će biti i sada", poručio je Joan Makundu, krilni centar "plavih".

Bilo je mnogo uspona i padova ove sezone u igri Budućnosti, ali čini se da su momci Andreja Žakelja u najboljem trenutku sezone - sa četiri vezane pobjede i odličnim predstavama protiv jakih ekipa poput tandema sa početka priče.

"Pokazali smo napredak u posljednjim utakmicama i želim da to potvrdimo u Splitu - favoriti smo i tu ulogu moramo da opravdamo", jasan je Žakelj.

Slovenački stručnjak, ipak, zna da na jadranskoj obali neće biti lako...

"Split je dobroj formi, dobili su Partizan na strani, a uvijek je teško igrati u Gripama. Domaćin će biti motivisan, a uz to više-manje njihovi glavni igrači su drugu godinu zajedno, što se vidi na terenu", dodao je Žakelj.

Budućnost se sredinom sedmice oprostila od Evrope, ali je trijumf protiv aktuelnog prvaka Evrokupa Gran Kanarije pokazao da su "plavi" konačno uhvatili pravu formu. Uz sve to, utakmicu je na pravi način iskoristio Makundu koji je ubacio 21 poen.

"Igram sa sve više samopozdanja, to je ono što mi je trebalo", kaže Makundu. "Saigrači su mi pomogli da dođem do dobrih pozicija, da pogodim šuteve… Drago mi je što sam se 'vratio'. S druge strane, tužno je što se nismo plasirali u plej-of Evrokupa, jer smo stvarno željeli da prođemo dalje, ali sada je fokus na ABA ligi i da vidimo koliko možemo u tom takmičenju".

Meč ovih rivala u prvom dijelu sezone zavšen je trijumfom Budućnosti - 72:58.

ABA liga, 20. kolo

Subota

17.00h Cedevita Olimpija – FMP

19.00h Split – Budućnost Voli

21.00h Cibona – Krka

Nedjelja

12.00h Mega – Mornar

17.00h Igokea – Partizan

19.00h Crvena zvezda – Zadar

21.00h SC Derbi – Borac

Standings provided by Sofascore

Bonus video: