Mornar protiv Mege nastavlja borbu za opstanak, Pavićević: Moramo da budemo pametni

Duel u Beogradu na programu je sjutra od 12 časova

8131 pregleda 1 komentar(a)
Uroš Luković, Foto: Mornar/Media Pro
Uroš Luković, Foto: Mornar/Media Pro

Za košarkaše Mornara svaka utakmica do kraja sezone u Admiralbet ABA ligi je kao finale, pa će tako biti i sjutra (12) - Barani u 20. kolu regionalnog takmičenja igraju sa Megom u Beogradu.

Mornar će tokom preostalih sedam kola voditi veliku borbu za opstanak sa Krkom, od koje ima slabiji međusobni skor, a korak ka cilju mogao bi da napravi sjutra protiv mlade, talentovane ekipe, koja je u prvom dijelu sezone ubjedljivo slavila u Baru (99:65).

"Mi imamo taj motiv više da se revanširamo za ubjedljiv poraz u prvom dijelu sezone. Daleko od toga da potcjenjujem Megu, naprotiv. To je fizički izuzetna ekipa, jaka, selektirana od najtalentovanijih igrača sa ovih prostora, a i šire. Teško ih svako može dobiti ove sezone. Znamo da nas čeka teška utakmica u kojoj moramo biti pametni, mudri. Ako nametnemo ritam koji nama odgovara možemo se nadati nečemu višem", rekao je u najavi meča trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Mornar je u prethodnom kolu pobijedio Cibonu (88:85), a tu utakmicu je obilježio Uroš Luković, koji je postao najbolji bloker lige.

"Izuzetno mi je drago, za mene je velika satisfakcija što sam najbolji bloker ABA lige, ali je fokus na narednom meču. Idemo u goste Megi, idemo na pobjedu", poručio je Luković.

Mega je u prethodnom kolu izgubila od Zadra (74:71), a do kraja sezone će voditi borbu za plej-of.

“Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe Mornara koja je pojačana sa četiri igrača u odnosu na prvi dio. Pozicija na tabeli apsolutno ne oslikava njihov kvalitet, jer su na posljednjih pet mečeva tri puta slavili. Potreban nam je najteži mogući rad u odbrani kako bismo iskontrolisali njihove strijelce i doveli se u poziciju da ostvarimo pobjedu”, kazao je trener Mege, Marko Barać.

Košarkaš Mege, Timotej Malovec, poput trenera, očekuje težak meč.

“Težak meč kod kuće je pred nama, protiv ofanzivno veoma nadarenog tima kao što je Mornar. Cilj je jasan, da odigramo najbolje moguće tokom svih 40 minuta i vratimo se na pobjednički put”, poručio je Malovec.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: