SC Derbi želi da nastavi seriju protiv Borca: "Fokus je najbitniji"

SC Derbi sjutra (21) u 20. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuje Borac iz Čačka

3840 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Baćović, Foto: SC Derbi
Vasilije Baćović, Foto: SC Derbi

Košarkaši SC Derbija su protiv Cedevita-Olimpije prekinuli niz od četiri poraza u AdmiralBet ABA ligi, potom su nadigrali Krku, a seriju dobrih igara pokušaće da nastave i sjutra (21) u Podgorci protiv čačanskog Borca.

Oba tima se bore za plej-of, "studenti" imaju pobjedu više (devet naspram osam), ali su u prvom dijelu sezone u Čačku izgubili 11 razlike (87:76).

"Nadamo se uspješnom revanšu protiv Borca, od kojeg smo izgubili u prvom dijelu sezone. Svjesni smo njihove brze i agresivne igre, ali smo spremni na izazov. Posljednje dvije pobjede su nam dale pozitivan ritam. Fokus je ključan da održimo tu dinamiku. Svi igrači su predani ostvarivanju pobjede na našem terenu, uz taktički pristup, snažnu odbranu i efikasan napad. Vjerujemo da ćemo, uz napor i koncentraciju, ostvariti pozitivan rezultat", rekao je košarkaš SC Derbija, Vasilije Baćović.

Trener, Dejan Jakara, poručuje da je fokus najbitniji.

"Dobro smo odigrali poslednje dvije utakmice ABA lige i nadam se da ćemo dobru energiju sa treninga opet prenijeti na utakmicu sa Borcem. Igramo sa ekipom koja igra vrlo agresivno u odbrani, na svakoj su liniji dodavanja. Takođe, napadačka tranzicija im je jedna od najboljih u ligi i svi su više-manje odlične atlete. Na nama je da probamo da držimo fokus kroz veći dio utakmice i da se držimo svega što se dogovorimo prije utakmice", rekao je Jakara.

Borac u Podgoricu dolazi veoma oslabljen.

„Nalazimo se u izuzetno teškoj poziciji. Nismo bili u ovakvom stanju još od prošlosezonske utamice protiv Cibone, kada smo na parket izveli samo sedmoricu košarkaša. Ovog puta neće biti mnogo bolja situacija. Čarapić, Rebrača i Tomašević imaju visoku temperaturu, tako da će ostati u Čačku. Ove sedmice je Tasić polomio prst, pa će biti van terena barem četiri sedmice. Birts ima problem sa leđima, tako da i on ne može da nastupi. Već neko vrijeme Todorović ne može da igra zbog rupture rebra. Dakle, čak šestorica igrača neće biti u prilici da zaigraju protiv SC Derbija“, rekao je trener Borca, Dejan Mijatović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: