Teodo prijetio SC Derbiju, ali nije mogao do iznenađenja

SC Derbi u polufinalu Kupa Crne Gore bolji od Teoda - 82:73

6990 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boka Sol
Foto: Boka Sol

Poslije Primorja i Budućnost Volija, plasman u polufinale Kupa Crne Gore je obezbijedio i SC Derbi, koji je večeras u Tivtu savladao domaćina turnira, ekipu Teoda - 82:73.

Još jedan interesantan meč je odigran u dvorani "Župa". Teodo je na startu imao najviše četiri poena razlike (13:9), a onda je SC Derbi sa šest vezanih poena preokrenuo i poveo - 15:13.

Od tog trenutka "studenti" su konstantno vodili, a u finišu prvog poluvremena, poslije poena Hadžibegovića imali plus deset - 42:32.

Ekipa Dušana Dubljevića je u trećoj četvrtini smanjila zaostatak i poslije poena Tadića prišla na minus dva - 51:49.

Teodo je u tim momentima bio u igri, poslije poena Kula ponovo bio na minus dva (54:52), ali je Vučeljić u finišu treće četvrtine odveo SC Derbi na plus sedam - 61:54.

Početkom posljednjeg perioda, poslije poena Drobnjaka, tim Dejana Jakare je ponovo imao dvocifrenu prednost (69:58) i do kraja meča sačuvao pobjedu.

"Čestitam igračima na fantastičnoj borbi. Nije lako igrati poslije dva dana. Bili smo emotivno istrošeni poslije meča sa Borcem u AdmiralBet ABA ligi. Pokazali smo srce, kako se igra za klub i kako se igra timski. Nismo imali vremena za pripremu. Publika je bila odlična, bilo je teže da se igra zbog ovakve atmosfere. Želim Teodu sve najbolje u nastavku sezone", rekao je trener SC Derbija Dejan Jakara.

Najefikasniji kod SC Derbija bio je Vučeljić sa 15 poena i sedam skokova. Hadžibegović je imao 12 poena i šest skokova, Drežnjak 11, a Bogavac i Drobnjak po 10.

Kod Teoda je najbolji bio Kul sa 16 poena. Dvocfireni su bili još Tadić (11), Kusovac (11) i Kaluđerović (10).

SC Derbi će sjutra (18) u polufinalu igrati protiv Primorja.

Bonus video: