Jakara: Sreća sama dolazi kada smo svi na 100 odsto; Žakelj: Moglo je da ode i na drugu stranu

"Imali smo smo četiri utakmice u pet dana, igrali smo fanatično i nagrađeni smo", rekao je trener SC Derbija

8984 pregleda 42 reakcija 8 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

SC Derbi je sa Andrejom Žakeljom ove sezone osvojio prvi trofej u istoriji (u Superkupu ABA lige), a drugi je stigao zahvaljujući još jednom Slovencu.

Dejan Jakara i "studenti" su prekinuli dominaciju Budućnost Volija u Kupu Crne Gore - uradili su to pobjedom u finalu u tivatskoj "Župi" nakon produžetka (81:80).

"Čestitam timu na svemu što radi od kada sam ovdje. Bilo je teških trenutaka, ali kada smo svi na 100 odsto, onda sreća sama dolazi. Kao što je došla nedavno protiv Borca, pa sada u finalu Kupa. Imali smo smo četiri utakmice u pet dana, igrali smo fanatično i nagrađeni smo", rekao je Jakara.

Žakelj je u međuvremenu preuzeo Budućnost, klub koji je do večeras samo još jednom ostao bez pehara u Kupu - 2013. kada je takođe u Tivtu bolja bila Sutjeska.

"Moglo je da ode i na jednu i na drugu stranu. Izvukli smo produžetak, igrači su dali sve, ali se vidjelo da nije lako izvući tri meča u tri dana sa 7-8 igrača. Više je stvar umora, nego želje, ali smo htjeli trijumf - nismo uspjeli i moramo da čestitamo SC Derbiju", istakao je Žakelj.

Bonus video: