Crvena zvezda četvrti put zaredom osvojila Kup Radivoja Koraća, Panter od sjaja do očaja

Tim Janisa Sferopulosa u finalu u Nišu savladao najvećeg rivala 85:79. Kapiten Partizana ubacio 18 poena u 1. poluvremenu, svega dva u drugom, a pri rezultatu 77:74 "prosuo" tri uzastopna napada

6866 pregleda 11 komentar(a)
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Četvrti put zaredom Crvena zvezda je osvajač Kupa Radivoja Koraća, nakon što je boljom igrom u 2. poluvremenu savladala vječitog riivala Partizan (85:79).

"Crno-bijeli" su bili bolji u 1. poluvremenu, na krilima Kevina Pantera koji je u tom periodu ubacio 18 poena imali i dvocifrenu prednost, ali su izabranici Janisa Sferopulosa uhvatili priključak pred odlazak na odmor.

U nastavku je Zvezda bila sigurnija, Miloš Teodosić je sjajno dirigovao igrom i imao pomoć saigrača, dok je na drugoj strani na nivou bio samo Zek Ledej.

"Crveno-bijeli" su tako osvojili osmi Kup Radivoja Koraća otkada je Srbija postala samostalna država, čime se izjednačila sa Partizanom.

Ukupno, računajući i prethodne države, Zvezdi je ovo 13. trofej u Kupu, Partizan ih ima 16...

Rokas Gedraitis je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 17 poena, Teodosić je ubacio 16, a Džoel Bolomboj 14.

Na drugoj strani je najbolji bio Ledej sa 24, dok je Panter ubacio 20 (svega dva u 2. poluvremenu). Kapiten Partizana je iz igre šutirao 19-7, a prokockao je i šansu za preokret, jer je pri rezultatu 77:74 "prosuo" tri napada - u prva dva je promašio šuteve, u trećem izgubio loptu.

A u Španiji i Grčkoj igraće se najveći derbiji za trofej.

Real Madrid je u prvom polufinalu Kupa kralja savladao Valensiju 95:76, dok je Barselona bila još ubjedljivija protiv Tenerifa - 108:76.

Kod Helena nije bilo iznenađenja - Panatinaikos je u polufinalu bio bolji od Arisa 76:65, a Olimpijakos od Promiteasa 91:77.

Bonus video: