Mihailović: Razmišljamo samo o Njemačkoj

Crna Gora 22. februara (19:30) gostuje Njemačkoj na startu kvalifkacija za Eurobasket

14592 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Mihailović i selektor Boško Radovič, Foto: KSCG
Vladimir Mihailović i selektor Boško Radovič, Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore je juče u Podgorici počela pripreme za prvi "prozor" u kvalifikacijama za Eurobasket.

Naša selekcija prvi meč će igrati 22. februara (19:30) u Ludvigzburgu protiv Njemačke, dok je tri dana kasnije (19h) utakmica sa Švedskom u "Morači".

Selektor Boško Radović ne može da računa na najjači sastav, jer ovo okupljanje propuštaju stubovi reprezentacije - Bojan Dubljević i Nikola Ivanović. Jedan od najiskusnijih u timu, Vladimir Mihailović, poručuje da je trenutno fokus na utakmici sa Njemcima, a da će tek onda razmišljati o Švedskoj.

"Lijepo je ponovo biti sa ovim momcima i biti dio reprezentacije. Prvi put nakon ljeta i sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu okupili smo se povodom novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket. Mislim da smo ovo novo okupljanje dočekali u dobrom raspoloženju, vedrom duhu i sjajnoj atmosferi. Čekamo još da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz neke setove i da se spremimo što je bolje moguće za prvi meč u gostima protiv Njemačke. Idemo od utakmice do utakmice, tako da ćemo tek nakon duela u Njemačkoj razmišljati o Šveđanima", rekao je Mihailović.

Osim Njemačke i Švedske, u grupi je i Bugarska, a tri selekcije idu na kontinentalno takmičenje. Selektor je juče, na pres konferenciji, istakao da je cilj odlazak na još jedan Eurobasket.

"Nepotrebno je baviti se kalkulacijama. Znamo da tri tima iz grupe idu dalje, ali ne treba se na taj način opterećivati ili pomisliti da će biti lako. Sada je maksimalan fokus na prvi 'prozor' i trenutno razmišljamo samo o narednom meču, a to je gostovanje Njemačkoj. Početak je kvalifikacija, novi ciklus, pitanje je u kakvim će sastavima svi nastupiti, ali to je za neku drugu diskusiju, jer standardno, kada su kvalifikacije u pitanju, da su specifični sastavi, ali mislim da ćemo biti spremni da pružimo dobru partiju u Njemačkoj, pa možda eventualno i da iznenadimo", poručio je Mihailović.

Reprezentacija se polako okuplja, nisu svi sa spiska doputovali u Podgoricu, pa će Radović sa kompletnom ekipom odraditi nekoliko treninga pred meč sa svjetskim prvacima.

"To je praktično uvijek tako, neki čak imaju još da igraju, ali svi koji su od prvog dana ovdje nastoje da se osvježe i zadrže dobar nivo forme za utakmice koje slijede", zaključio je Mihailović.

Bonus video: