Kup takmičenja širom Evrope: Real savladao Barsu, Olimpijakos odbranio trofej, senzacija u Italiji

Napoli u finalu Kupa Italije savladao Olimpiju iz Milana (77:72). Fenerbahče poslije četiri godine stigao do trofeja u Kupu Turske (bolji od Efesa 80:67), Bajern u Njemačkoj pobijedio Ulm 81:65

6751 pregleda 0 komentar(a)
Džanan Musa, Foto: X/RMBaloncesto
Džanan Musa, Foto: X/RMBaloncesto

Košarkaši Real Madrida nastavljaju sa dominacijom ove sezone - Madriđani su večeras u finalu Kupa kralja savladali Barselonu (96:85) i poslije četiri godine osvojili ovo takmičenje.

Nakon prvog poluvremena Barselona je imala dva poena prednosti (45:43). Tokom treće četvrtine ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a prednost nije iznosila više od tri poena.

U posljednjem periodu Real je poslije šest vezanih poena stigao do plus devet (77:68) i tu prednost održavao do samog finiša u kojem je imao i 14 razlike - 93:79.

Dek, Musa i Poarije su ubacili po 13 poena, a Kampaco, koji je MVP, dva poena manje.

Kod Barselone je najefikasniji bio Parker sa 14 poena. Veseli je imao 12 poena.

Košarkaši Olimpijakosa su izgubili dva meča zaredom od Panatinaikosa u grčkom šampionatu, ali su večeras u finalu Kupa servirali osvetu i slavili 69:58.

Olimpijakos je treći put zaredom stigao do trofeja u Kupu.

Ekipa Jorgosa Barcokasa je u finišu prvog poluvremena stigla do šest poena prednosti (30:24). Početkom drugog dijela PAO je poveo 32:31 i to je bilo posljednje vođstvo Atamanove ekipe. Olimpijakos je u finišu treće četvrtine napravio seriju 8:0 poveo 47:39, do kraja meča imao 14 razlike (62:48) i stigao do 12. trofeja u Kupu u istoriji.

Najefikasniji kod Olimpijakosa bili su Fal i Rajt sa 14 poena. U ekipi Panatinaikosa je najbolji bio Mitoglu sa 16 poena i sedam skokova.

A veliko iznenađenje priredili su košarkaši Napolija, koji su u finalu italijanskog Kupa pobijedili Olimpiju iz Milana - 77:72.

Na putu do trofeja ekipa Igora Miličića je pobijedila Brešu, Ređo Emiliju i večeras tim, koji ima ozbiljan budžet i igra u Evroligi.

Heroj je Tajler Enis, koji je utakmicu završio sa 21 poenom, a imao je po sedam skokova i asistencija. Bivši igrač Mornara, Džejkob Pulen je imao 14, a Mihal Sokolovski 13 poena.

Kod Milana je najefikasniji bio Nikolo Meli sa 20 poena i osam skokova.

U Njemačkoj je Kup osvojio Bajern, koji je u finalu bio bolji od aktuelnog šampiona, Ulma (81:65) i odbranio trofej u ovom takmičenju.

Bajern je poslije 10 minuta gubio 18:9, ali je u drugoj četvrtini preuzeo kontrolu, preokrenuo i do kraja nije ispuštao prednost.

Silvan Fransisko je sa 17 poena bio najefikasniji kod Bavaraca. Obst je ubacio 13 poena i proglašen je za najkorisnijeg igrača u Kupu.

Kod Ulma su Nunjes i Figeroa imali po 17, a Dadije 12 poena.

U Turskoj je do trofeja došao Fenerbahče, koji je u finalu pobijedio Efes (80:67) i prvi put poslije četiri godine došao do pehara u ovom takmičenju.

A do prvog trofeja sa Fenerom je stigao i Šarunas Jasikevičijus, koji je tokom sezone na klupi naslijedio Dimitrisa Itudisa.

Fenerbahče je u trećoj četvrtini napravio seriju 12:2 i stigao do 17 poena prednosti - 54:37. Efes je početkom posljednje četvrtine prišao na minus osam (63:55), ali više od toga nije mogao.

Utakmicu je obilježio Nik Kalates - postigao je 10 poena, imao 11 skokova, sedam asistencija i samo jednu izgubljenu loptu. Grčki reprezentativac je MVP finala.

Vilbekin je imao 18, a Motli 15 poena. Kod Efesa je najefikasniji bio Larkin sa 17 poena.

Bonus video: