Istok prebacio 200 poena i slavio u Ol-star meču, Lilard MVP, Lebronov 20. meč među zvijezdama

Majstor Baksa je meč završio sa 39 poena i šest asistencija, a postigao je 11 trojki, uključujući i jednu sa polovine terena. Najefikasniji igrač večeri stigao je iz poraženog tima - Karl Entoni Tauns iz Minesote postigao je 50 poena za 28 minuta na terenu

9075 pregleda 4 komentar(a)
I sa 39 godina i dalje je jedna od najvećih zvijezda NBA lige: Džejms tokok Ol-star meča, Foto: Reuters
I sa 39 godina i dalje je jedna od najvećih zvijezda NBA lige: Džejms tokok Ol-star meča, Foto: Reuters

Tajris Halibarton je na minut i po prije kraja pogodio trojku i na semaforu njegove dvorane u Indijanapolisu pojavio se broj 200 - NBA Ol-star je prije svega zabava, ali ovog puta je bio i istorijski.

Ol-star je ponovo meč Istoka i Zapada, sada su slavile zvijezde sa istočne obale 211:186 i tako postale prva ekipa ikada koja je prebacila 200 poena.

Ponovo je bilo atraktivnih poena, trojki i zakucavanja, a ovaj meč je donio i još nekoliko rekorda.

Prije svega srušen je pomenuti rekord po broju poena jedne ekipe, pošto je prethodni od 196 poena pripadao Zapadu iz 2016. godine.

Ukupan broj postignutih poena 397 oborio je rekord od 374 postavljen 2017, a 193 poena oba tima na poluvremenu veći je od prošlogodišnjeg od 191 poena.

Zatim, Istok je ubacio čak 42 trojki, čime je srušio rekord od 35 trojki Tima Lebron 2019.

Gdje su rekordi tu je i Lebron Džejms - legenda ove igre sinoć je odigrala svoj 20. Ol-star meč i tako je na vječnoj listi preskočila Karima Abdul Džabara koji je ostao na 19.

Na kraju najbolji među najboljima za MVP titulu bio je Demijan Lilard iz Milvokija, koji je postigao 11 trojki, uključujući i jednu sa polovine terena.

Majstor Baksa je meč završio sa 39 poena i šest asistencija, ali je tokom dodjele nagrade dobio i zvužduke pošto se domaća publika nadala da će to priznanje pripasti domaćoj zvijezdi Halibartonu koji je ubacio 32 poena, uz sedam skokova i šest asistencija.

Bostonov Džejlen Braun je dodao 36 poena, njegov saigrač Džejson Tejtum 20 poena, dok je drugi super as Milvokija Janis Adetokunbo ubacio 23.

Najefikasniji igrač večeri stigao je iz poraženog tima - Karl Entoni Tauns iz Minesote postigao je 50 poena za samo 28 minuta na terenu.

Pratio ga je Šaj Gildžis Aleksander sa 31 poenom, dok je Kevin Durent dodao 18, a Stef Kari 16 poena. MVP prošlogodišnjeg finala Nikola Jokić za 23 minuta na parketu zabilježio je 13 poena, devet asistencija i dva skoka, Lebron je meč završio sa osam peona, dok je Luka Dončić upisao po sedam poena, skokova i asistencija.

Indijanapolis je na neki način bio istorijski - naredni šou zakazan je za februar 2025. u San Francisku.

Bonus video: