Pavićević: Želimo u plej-of ABA lige

1 komentar(a)
KK Mornar Bar, Foto: Privatna arhiva
KK Mornar Bar, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.08.2017. 19:16h

Košarkaši Mornara su počeli pripreme za narednu sezonu.

U dvorani "Topolica" novi šef stručnog štaba barana okupio je svoj tim, a prvom sastanku prisustvovali su igrači koji su i prošlu sezonu proveli u klubu: Marko Mijović, Marko Ćalić, Marko Mugoša, Boris Bakić, Radoje Vujošević, kao i novajlije - Uroš Luković i Strahinja Mićović.

Nemanja Vranješ, Vukota Pavić i Emir Hadžibegović su bili odsutni zbog reprezentativnih obaveza, dok se dolazak tri nova igrača iz SAD Derika Nidama, Brendisa Rosa i Kavijera Šeparda očekuje u narednih nekoliko dana.

"Želim da vam na ovom prvom okupljanju kažem da želim da tokom kompletne sezone budete ovako nasmijani i dobre volje, jer igrate u klubu koji je ponos grada koji živi za košarku. Takođe, želim da pokažemo pravi profesionalni pristup kada uđemo u dvoranu. Pravu promociju i prezentaciju ekipe napravićemo kada budemo u kompletnom sastavu", rekao je Đorđije Pavićević, "alfa i omega" kluba.

"Zdrava i radna azmosfera su ključ uspjeha. Ostajem pri ranije navedenom cilju, a to je plasman u plej-of, jer jurimo doigravanje da bismo izbjegli ispadanje. Ove godine u ABA ligi je samo 12 ekipa i većina će, prije svega, nastojati da obezbijedi opstanak. Prošle godine je bilo improvizacija na početku sezone, ove godine smo na vrijeme formirali ekipu i započeli pripreme. Ali, ukoliko budemo mislili da imamo mnogo vremena, upašćemo u problem. Zato od početka krećemo sa ozbiljnim radom. Kako odradimo pripreme, takva će nam biti i sezona. Dobre pripreme su preventiva od povreda i najvažniji faktor da vam sezona lakše padne. U svaku utakmicu ulazićemo sa neophodnom dozom respekta prema rivalu, ali i vjerom u sebe, sa ciljem da se utakmica dobije. Glavno je da uvijek i svuda date sve od sebe i onda vam niko neće zamjeriti na eventualnom porazu. Nadam se da će svaki od vas podići nivo igre u odnosu na prošlu sezonu", kazao je igračima Mihailo Pavićević.

Prvom okupljanu prisustvovali su i potpredsjednik kluba Đuro Ostojić i sportski direktor Drago Spičanović.

Bonus video: