Njemci vjeruju u Da Silvu, Herbert želi dvije pobjede na startu kvalifikacija za Eurobasket

"Sve oči su uprte u Oskara - očekuje se da će 25-godišnjak, koji je pod ugovorom sa vrhunskim klubom kakav je Barselona i koji je za Njemačku debitovao u avgustu 2023. odvesti ekipu na Evropsko prvenstvo", piše "Bild"

2423 pregleda 0 komentar(a)
Herbert na treningu pred meč sa Crnom Gorom, Foto: Deutscher Basketball Bund
Herbert na treningu pred meč sa Crnom Gorom, Foto: Deutscher Basketball Bund

Denis Šreder, Danijel Tajs, Franc i Moric Vagner imaju obaveze u NBA ligi, Johanes Fojtman, njegov imenjak Timan i Andreas Obst su zaslužili odmor, pa će se svjetski prvak Crnoj Gori suprotstaviti u nekom novom i drugačijem sastavu.

Naš nacionalni tim večeras od 19.30 u Ludvigsburgu protiv domaćina i planetarnog vladara otvara kvalifikacije za Eurobasket 2025.

Kako neće biti mnogih pomenutih zvijezda, Njemci vjeruju da je pravi trenutak da u dresu reprezentacije zablista košarkaš Barselone Oskar da Silva.

"Sve oči su uprte u Oskara - očekuje se da će 25-godišnjak, koji je pod ugovorom sa vrhunskim klubom kakav je Barselona i koji je za Njemačku debitovao u avgustu 2023. odvesti ekipu na Evropsko prvenstvo", piše "Bild".

Selektor svjetskih šampiona Gordon Herbert nije mnogo govorio o Crnoj Gori, kao ni o ostalim rivalima u grupi, ali je imao jasnu poruku.

"Igrači koji su ovdje zaslužuju da smo im u potpunosti posvećeni - želimo dvije pobjede, a onda ću razmišljati o Olimpijskim igrama u Parizu", istakao je kanadski stručnjak.

Osim Crne Gore i Njemačke u grupi se još nalaze Švedska i Bugarska, a plasman na Eurobasket neće izboriti samo najlošije plasirana selekcija.

Grupa C

Danas

19.00h Švedska - Bugarska

19.30h Njemačka - Crna Gora

Nedjelja

17.00h Bugarska - Njemačka

19.00h Crna Gora - Švedska

Bonus video: