Radović i Mihailović pred Švedsku: Imamo imperativ pobjede

Crna Gora sjutra (19) u "Morači" igra sa Švedskom meč drugog kola kvalifikacija za Eurobasket

8732 pregleda 10 komentar(a)
Mihailović, Foto: FIBA
Mihailović, Foto: FIBA
Ažurirano: 24.02.2024. 13:18h

Njemačka je arhivirana, košarkaška reprezentacija Crne Gore nastavlja kvalifikacije za Eurobasket - ekipa Boška Radovića sjutra (19) u Podgorici, u drugom kolu, dočekuje Švedsku.

Vremena za pripremu meča nema mnogo. Reprezentacija je juče stigla iz Njemačke, danas će odraditi dva treninga i pokušati da se što bolje spremi za predstojeći duel, koji je od početka okupljanja označen kao veoma bitan.

"Prije svega želio bih da se osvrnem na meč u Njemačkoj, gdje praktično ništa nije bilo dobro. Odnos, čvrstina, odbrana, napad, tako da nijedan košarkaški segment nije bio dobar. Ali, dešava se i to. Istina, ovoj reprezentaciji veoma rijetko, jer smo posljednji put imali neku lošu predstavu prije šest-sedam godina. Jasno je da ne bi bilo dobro da nam se to ponovi, ali nadam se da neće. Malo smo odmorili i pripremamo meč sa Švedskom", kazao je selektor Boško Radović.

Švedska je na startu kvalifikacija ubjedljivo pobijedila Bugarsku (84:70). I to je jedan od razloga zašto je ovaj meč veoma bitan za našu selekciju.

"Iako je tek drugo kolo, slobodno mogu reći da je to utakmica koja poprilično može da odredi dalji tok ovih kvalifikacija. Baš zbog toga, pod imperativom pobjede smo protiv Švedske, koja je dobra reprezentacija, iako je oslabljena, bez dva igrača koja su veoma značajna za njih. Protiv Bugarske su pokazali da su dobra reprezentacija, veoma precizna, tačna u oba pravca i u odbrani i u napadu. Radi se o selekciji koja je sastavljena od dosta dobrih igrača, što iz njihove lige, što iz drugih evropskih liga, posebno iz Španije, tako da nas očekuje težak meč u kojem ćemo morati dobro da se potrudimo da dođemo do pobjede", upozorava Radović.

Selektor očekuje reakciju ekipe nakon ubjedljivog poraza od Njemačke.

"Desi se mnogo većim reprezentacijama da odigraju lošu utakmicu, ali sa druge strane Crna Gora nije baš neko ko može više puta u toku godine da pobjeđuje ili igra egal utakmice sa svjetskim, evropskim i olimpijskim šampionima. Jasno je i da ovo nije sastav od prošlog ljeta, nedostaju tri značajna igrača, ali šta je tu je. I prije smo igrali sa kombinovanim sastavima. Međutim, očekujem reakciju, jer ono što je bilo u Njemačkoj nije bilo dobro, tako da očekujem drugi pristup i potpuno drugačiji meč za nas", kazao je selektor.

Radović je pozvao navijače da dođu u "Moraču". Ulaz je slobodan.

"Pozivam navijače naše reprezentacije da dođu i da napunimo 'Moraču', jer uvijek su u ovoj dvorani navijači bili naš šesti igrač i bili veoma važni za nas. Smatram da u ovoj utakmici nema favorita, jer su ovo dvije potpuno izjednačene ekipe, tako da svaki gledalac koji dođe biće nam od pomoći, zaključio je Radović.

Poput selektora, i kapiten Vladimir Mihailović smatra da Crna Gora ima imperativ pobjede.

"Nakon starta kvalifikacija i prvog kola protiv jedne, mogu reći favorizovane Njemačke, gdje smo apsolutno bili daleko od nekog nivoa kojem treba da težimo i koji mislim da možemo da ostvarimo, očekuje nas utakmica protiv Švedske. Definitivno je u pitanju nezgodna ekipa, ali s obzirom na to da igramo kod kuće, pred svojim navijačima, imamo imperativ pobjede", rekao je Mihailović.

Kapiten očekuje punu "Moraču".

"Znamo svi koliko je potrebna podrška sa tribina. Smatram da je dobro što će ulaz biti slobodan, a iskoristio bih i ovu priliku da pozovem sve navijače da dođu u što većem broju i da nam pomognu. Smatram da ovo može biti jako bitna pobjeda i veliki korak ka plasmanu, tako da nam je podrška jako bitna", naglasio je Mihailović.

Bonus video: