Crna Gora protiv Švedske: Pobjeda je obaveza

Crnogorski košarkaši, koji su na startu kvalifikacija za Eurobasket ubjedljivo izgubili od Njemačke, večeras od 19 časova u “Morači” igraju protiv Švedske. Ulaz je slobodan, selektor Boško Radović poziva navijače da pomognu “crvenima”

24163 pregleda 32 reakcija 10 komentar(a)
Foto: REUTERS/Annegret Hilse
Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Poraz od Njemačke mora da se zaboravi, košarkaši Crne Gore nastavljaju kvalifikacije za Eurobasket - izabranici Boška Radovića večeras od 19 sati u "Morači" dočekuje Švedsku.

Vremena za pripremu meča nema mnogo. “Crveni” su u petak stigli iz Ludvigzburga, odradili dva treninga pred duel koji je od početka okupljanja označen kao veoma bitan u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, na koje idu prvoplasirane tri ekipe iz grupe.

"Prije svega bih želio da se osvrnem na meč u Njemačkoj, gdje praktično ništa nije bilo dobro. Odnos, čvrstina, odbrana, napad - nijedan košarkaški segment nije bio na nivou. Ali, dešava se i to. Istina, ovoj reprezentaciji veoma rijetko, jer smo posljednji put imali neku lošu predstavu prije šest-sedam godina. Jasno je da ne bi bilo dobro da nam se to ponovi, nadam se da neće. Malo smo odmorili i pripremamo meč sa Švedskom", rekao je selektor Boško Radović.

Švedska je na startu kvalifikacija ubjedljivo pobijedila Bugarsku (84:70). I to je jedan od razloga zašto je važna večerašnja utakmica.

"Iako je tek drugo kolo, slobodno mogu da kažem da je ovo meč koji poprilično može da odredi dalji tok kvalifikacija. Baš zbog toga smo pod imperativom pobjede protiv Švedske koja je dobra reprezentacija, iako oslabljena, bez dva igrača koja su joj veoma značajna. Šveđani su u duelu sa Bugarima pokazali da su dobar tim, tačan u oba pravca", istakao je Radović i dodao:

"Radi se o selekciji koja je sastavljena od dosta dobrih igrača, što iz domaće lige, što iz drugih evropskih prvenstava, posebno iz Španije. Nema dileme da nas čeka komplikovan posao", jasan je Radović.

Priznaje da očekuje reakciju ekipe nakon ubjedljivog poraza od Njemačke.

"Desi se mnogo većim timovima da odigraju loše, a Crna Gora nije baš neko ko može više puta u toku godine da pobjeđuje ili igra egal utakmice sa svjetskim, evropskim i olimpijskim šampionima. Jasno je i da ovo nije sastav od prošlog ljeta, nedostaju nam tri značajna igrača, ali šta je tu je. I prije smo igrali u kombinovanim sastavima".

"Očekujem bolje izdanje, jer ono u Njemačkoj nije bilo dobro. Vjerujem da će pristup biti drugačiji", kazao je Radović.

Ulaz u dvoranu “Morača” je slobodan, navijači su na ispitu.

"Navijači su nam uvijek u ovoj dvorani šesti igrač. Mislim da u ovom meču nema favorita, tako da svaki pojedinac na tribinama može da nam pomogne da slavimo", rekao je Radović.

Bonus video: