Radović: Pokazali smo karakter

Crna Gora večeras u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket savladala Švedsku - 95:70

11873 pregleda 3 komentar(a)
Radović na večerašnjoj utakmici, Foto: FIBA
Radović na večerašnjoj utakmici, Foto: FIBA

Lako i ubjedljivo - košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u "Morači" Švedsku (95:70) u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket i odbranila domaći teren.

Crna Gora je odigrala mnogo bolji meč nego protiv Njemačke u četvrtak, igrači su pokazali karakter i to najviše raduje selektora, Boška Radovića.

"Čestitam igračima na pobjedi, pokazali su karakter. Čestitke i Švedskoj na dobrom, tvrdom meču. Bili smo bolja ekipa. U prvoj četvrtini smo imali problema u odbrani, Šveđani su pogodili šest trojki, a nakon toga, do kraja meča, još tri. Poslije smo uspostavili odbranu, ono što smo dogovarali u pripremi. Ono što je najbitnije - iz veoma loše utakmice protiv Njemačke, gdje nismo bili mi - pokazali smo večeras karakter, momci su pokazali kako treba da se igra i kako mi igramo. Pobjeđivali ili gubili igramo srcem, snažno, koliko nam kvalitet dozvoljava, posebno kad nam nedostaju igrači vrhunskog kvaliteta. Sjajna predstava, zahvalio bih se i publici, trebala nam je puna 'Morača'. Nadam se da će i sljedećeg puta biti kao večeras", rekao je Radović nakon utakmice.

Nastavak kvalifikacija je u novembru, a Crna Gora će tada odigrati dva meča sa Bugarskom.

Ipak, prije duela sa Bugarima, "crvene" u julu, u Rigi, očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Rivali u grupi su Kamerun i Brazil. U drugoj grupi su Letonija, Filipini i Gruzija. Po dvije selekcije iz grupe idu u polufinale, a pobjednik turnira u Pariz.

Kvalifikacioni turnir je od 2. do 7. jula.

Bonus video: