KSCG pokreće "Bambi basket": "Želimo da učestvuje što više djevojčica i dječaka"

Namijenjen za mališane uzrasta od šest do devet godina

2813 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Lijepe vijesti za sve djevojčice i dječake koju su zaljubljeni u magičnu igru pod obručima - Košarkaški savez Crne Gore tokom marta, aprila i maja u sve tri regije naše zemlje promovisaće novi projekat "Bambi basket", koji će od naredne sezone biti i takmičarskog karaktera.

Kako se navodi KSCG uveliko radi na apliciranju više FIBA projekata, a naglašavaju da je "Bambi basket" namijenjen za djevojčice i dječake uzrasta od šest do devet godina.

Iz KSCG objašnjavaju da nakon što budu održani finalni turniri u mini basketu za 2012. i 2013. godište planirano je da se organizuje prvi Festival košarke, što će biti prilika da se projekat iz FIBA 'Foundation – Baskteball for good' na najljepši način predstavi javnosti.

"Aktivirane su sve školice košarke u Crnoj Gori, kako bi što više mališana učestvovalo u ovom projektu", kaže Maja Milutinović, koordinator projekta.

Naglasila je da u KSCG imaju i posebne ideje.

"Da u tim utakmicama aktviramo klince uzrasta 10 godina, koji bi imali ulogu da sude, budu u ulozi voditelja, a sve u cilju da što više djece bude uključeno na direktan ili indirektan način. Iako je ovo nešto novo i predstavlja veliki novitet za najmlađe vjerujem da će brzo izazvati izuzetno pozitivne reakcije", dodala je Maja Milutinović.

Bonus video: