Budućnost ponovo na regionalnoj sceni, Kamenjaš: Cilj je da zadržimo drugo mjesto

Podgoričani u ponedjeljak od 19 sati dočekuju Igokeu

5460 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Nešto više od dvije sedmice nakon što su izgubili u finalu Kupa Crne Gore od SC Derbija košarkaši Budućnost Volija su spremni da nastave seriju dobrih rezultata u AdmiralBet ABA ligi.

Podgoričani su kompletirali redove poslije reprezentativne pauze, a u ponedjeljak u 21. kolu dočekuju Igokeu (19 sati), jednu od ekipa koja ih je ove sezone savladala u regionalnom takmičenju.

U novembru prošle godine je, naime, bilo 88:74 za tim Vladimira Jovanovića u Laktašima, ali od tada se promijenilo praktično sve - Budućnost se pojačala, a rival ostao bez praktično pola ekipe, pa je jasno da Podgoričani imaju ulogu favorita.

"Vratili smo se nakon reprezentativne pauze i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i jakom tempu u ABA ligi. Protiv Igokee će biti dobra utakmica, favoriti smo i to moramo da pokažemo na našem terenu", rekao je centar Kenan Kamenjaš.

Budućnost je trenutno drugoplasirana i ima pobjedu više (skor 15-5) od Partizana i Cedevita Olimpije.

"Svi znaju da želimo da ostanemo na drugom mjestu, to bi značilo prednost domaćeg terena i u polufinalu plej-ofa. Imamo dobar raspored u nastavku takmičenja, dolazi nam Partizan, direktan rival za drugu poziciju, vjerovatno će taj meč biti presudan. Ali, i druge utakmice su važne, jer nemamo luksuz da izgubimo ako želimo da ostanemo na mjestu na kojem smo sada", istakao je Kamenjaš.

Nakon meča sa Igokeom "plavi" idu u Ljubljanu na megdan Cedevita Olimpiji, taj meč se igra naredne subote.

"Biće teško i u Ljubljani, ali mislim da imamo dobru šansu da zadržimo drugu poziciju i da sve do finala branimo prednost domaćeg terena", optimista je Kamenjaš.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: