Frimen: Ulazim u formu, u dobroj smo situaciji da zadržimo 2. mjesto pred plej-of

Budućnost Voli u ponedjeljak (21) dočekuje Igokeu u 21. kolu AdmiralBet ABA lige

9037 pregleda 0 komentar(a)
Alerik Frimen, Foto: KK Budućnost Voli
Alerik Frimen, Foto: KK Budućnost Voli

Do kraja regularnog dijela sezone u AdmiralBet ABA ligi ostalo je još šest kola, a košarkaši Budućnost Volija se bore za drugo mjesto.

Pobjedu manje od Budućnosti imaju Partizan i Cedevita-Olimpija, koji se sjutra sastaju u Beogradu, dok crnogorski šampion u ponedjeljak (19) dočekuje Igokeu.

Igokea je u prvom dijelu sezone slavila u Laktašima, ali su od tog duela obje ekipe pretrpjele promjene u igračkom kadru.

"Igokea je dobar tim. Dobro igraju u AdmiralBet ABA ligi. Neće biti lako. Moramo da igramo jako, čvrsto od prvog minuta, sa velikom energijom", kazao je košarkaš Budućnost Alerik Frimen.

Firmen je propustio prvi dio sezone, nedavno se vratio na teren.

"Osjećam se bolje svakog dana na treningu. Pronalazim sebe, ulazim u formu. Još se ‘liječim’, upoznajem svoje saigrače na terenu, ali za vrijeme pauze zbog nacionalnih timova imali smo dosta treninga, trenirali jako i mislim da smo odlično iskoristili taj period", rekao je Frimen.

Do kraja će se voditi velika borba za 2. mjesto pred plej-of, a ključna bi mogla da bude utakmica sa Partizanom u "Morači", u 25. kolu.

"U ovom trenutku se borimo za drugo mjesto, u dobroj smo situaciji da zadržimo prednost domaćeg terena u plej-ofu što je veoma važno. Svi preostali mečevi su izuzetno bitni, od velike su važnosti tako da moramo izaći na teren i zaslužiti pobjede. Nijedan tim neće odustati i predati utakmicu, pokloniti nam pobjedu. Na nama je da izađemo na teren i zaradimo pobjede", poručio je Frimen.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: