Budućnost Voli nastavlja borbu za 2. mjesto, Žakelj: Igokea ne dolazi na izlet u Podgoricu

Budućnost Voli sjutra (19) dočekuje Igokeu u 21. kolu AdmiralBet ABA lige

13510 pregleda 2 komentar(a)
Žakelj sa Tanaskovićem, Mihailovićem i Slavkovićem, Foto: KK Budućnost Voli
Žakelj sa Tanaskovićem, Mihailovićem i Slavkovićem, Foto: KK Budućnost Voli

Plasman u plej-of AdmiralBet ABA lige je osiguran, ali Budućnost Voli želi da sa druge pozicije ode u doigravanje - "plavi" su trenutno u dobroj poziciji, vezali su sedam pobjeda u regionalnom takmičenju, a niz žele da produže i sjutra (19), kada će u "Morači" ugostiti Igokeu u 21. kolu.

Trener crnogorskog šampiona Andrej Žakelj je poslije reprezentativne pauze na raspolaganju imao sve igrače - "plavi" su u kompletnom sastavu odradili nekoliko treninga, ali slovenački stručnjak je zadovoljan kako je ekipa izgledala.

"Ovih par dana, koliko smo na okupu, smo dobro trenirali. Vidjećemo kakvi ćemo biti poslije pauze. Nadam se da ćemo nastaviti sa energijom koja nas je krasila prije pauze. Očekujem dobar pristup, fokus i energiju kao na svakoj utakmici. Igokea je nezgodna ekipa, ne dolazi na izlet. Čeka nas težak meč - pozivam navijače da nam pomognu", rekao je u najavi meča Žakelj.

Budućnost je sredinom novembra prošle godine izgubila od Igokee (88:74). Tada je u timu iz Laktaša najefikasniji bio Nikola Tanasković, koji je utakmicu završio sa 24 poena. U međuvremenu je Igokea smanjila budžet i odlučila da se zahvali krilnom igraču, koji je pojačao redove crnogorskog šampiona.

"Neobičan osjećaj, ali to je posao. Do juče smo bili drugari, a sada smo na drugoj strani parketa", priča Tanasković.

Igokea nikada nije slavila u Podgorici, Budućnost je na 12 mečeva upisala svih 12 pobjeda.

"Mislim da će biti napet meč. I oni su pauzu iskoristili da se dobro pripreme. Doći će motivisani i spremni da idu na pobjedu. Mi idemo korak po korak - želimo da budemo drugi i da iskoristimo tu prednost domaćeg terena u plej-ofu. Idemo od utakmice od utakmice, pa ćemo vidjeti kako dalje", zaključio je Tanasković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: