Ratnici drhtali u Masačusetsu: Boston protiv Golden Stejta do treće najubjedljivije pobjede u istoriji kluba

Veče je obilježio i Jusuf Nurkić koji je upisao 31 skok protiv Oklahome, ali ni to nije pomoglo Finiksu da savlada novog lidera Zapada

6898 pregleda 0 komentar(a)
Džejlen Braun "zakucava" koš Golden Stejta, Foto: Reuters
Džejlen Braun "zakucava" koš Golden Stejta, Foto: Reuters

Boston je uz LA Lejkerse najveći NBA klub, kroz istoriju je upisao mnogo velikih i ubjedljivih pobjeda, a jedna od onih za pamćenje stigla je kasno sinoć po našem vremenu protiv ekipe koja je u posljednjih devet godina četiri puta bila šampion.

"Kelti" nakon 2008, kada su posljednji put bili prvaci (17. put u istoriji), ponovo izgledaju zastrašujuće, a to je najbolje osjetio Golden Stejt koji je u "TD Gardenu" ostao zaleđen na nestvarnih minus 52.

Boston je protiv velikog rivala sa zapadne obale slavio sa 140:88 i to je treći najubjedljiviji trijumf giganta iz Masačusetsa koji je upisao kroz istoriju.

Jedine dvije veće razlike napravio je protiv Čikaga 2018. kada je bio na plus 56 (133:77) i Sakramenta 2022. kada se zaustavio na 53 razlike (128:75).

Možda o dominaciji Bostona protiv "ratnika" sinoć još bolje govori rezultat na poluvremenu - 88:32, što je najubljedljivija razlika koju je ovaj klub imao ikada nakon dvije četvrtine.

Bili su Seltiksi i sinoć u tokom posljednje četvrtine na "plus 56" (118:62) i pitanje je do koje razlike bi išli da trener Džo Mazula nije, ipak, očekivano povukao najbolje igrače sa parketa i pružio šansu onima sa manjom minutažom.

Kod Bostona koji je vezao 11. pobjedu zaredom blistao je sjajni tandem Džejlen Braun - Džejson Tejtum - prvi je postigao 29 poena, a drugi 27 poena. dok je Pejton Pričard dodao 19.

Kod gostiju partiju za zaborav odigrale su prve zvijezde - Stef Kari je ubacio četiri poena (šut 2/13, za tri poena 0/9), a Klej Tompson i Drejmond Grin po šest. Najbolji kod "ratnika" bili su Lester Kinones sa 17, Mozes Mudi sa 11 i Džerom Robinson sa 10 poena.

Boston je prvi na Istoku, dok je lidersku poziciju na Zapadu preuzela Oklahoma - pobjedom nad Finiksom (118:110) u gostima.

Šej Gildžis-Aleksander je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 35 poena, dok je Džejlen Vilijams dodao 22 poena.

Na drugoj strani, fenomenalan meč odigrao je Jusuf Nurkić koji je sa nestvarnim 31. skokom postavio rekord Sansa (imao je i 14 poena i četiri asistencije), ali i sve to bilo je uzalud domaćinu.

Dobro veče imao je i Kavaj Lenard koji je sa 32 poena predvodio Los Anđeles Kliperse do trijumfa nad Minesotom (89:88).

Bonus video: