SC Derbi u Zagrebu nastavlja borbu za plej-of: "Cibona igra pametnu košarku, daćemo sve od sebe da pobijedimo"

"Studenti" sjutra (19) gostuju Ciboni u 21. kolu AdmiralBet ABA lige

5913 pregleda 1 komentar(a)
Emir Hadžibegović, Foto: KK SC Derbi
Emir Hadžibegović, Foto: KK SC Derbi
Ažurirano: 04.03.2024. 15:44h

Sezonu su počeli osvajanjem ABA Superkupa, potom su u februaru osvojili Kup Crne Gore, a sada ih čekaju odlučujuće borbe za plasman u plej-of AdmiralBet ABA lige.

Riječ je o košarkašima SC Derbija, koji će u preostalih šest mečeva pokušati da se drugi put zaredom domognu doigravanja regionalnog takmičenja. A još jedan korak ka tom cilju, ekipa Dejana Jakare pokušaće da napravi sjutra (19) u 21. kolu, u Zagrebu protiv Cibone. S obzirom na to da će "studenti" u posljednja tri kola igrati protiv Partizana, Crvene zvezde i Budućnost Volija, meč sa Cibonom, ali i utakmice protiv FMP-a i Mege mogli bi da odrede sudbinu podgoričke ekipe.

"Cibona je ekipa koja odlično igra u svojoj dvorani. Kombinacija je mladih i iskusnih igrača i kao ekipa igra veoma pametnu košarku. Svi mogu da pogode šut za tri poena što ih čini još boljim i težim za čuvanje, jer se na taj način svima otvara više prostora u napadu", rekao je Jakara.

SC Derbi je digao formu u pravo vrijeme. Nakon četiri vezana poraza u regionalnom takmičenju, uslijedile su pobjede protiv Cedevita-Olimpije, Krke i Borca, a onda i trijumf u Kupu. Na krilima tih igara Jakarina ekipa će pokušati da se osveti "vukovima" za poraz u prvom dijelu sezone kada je bilo 101:93.

"Trenirali smo dobro, nismo sada u najboljem ritmu jer nam je falilo šest igrača koji su bili u reprezentaciji, ali daćemo sve od sebe da dođemo do nove pobjede. Siguran sam da ćemo dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno i šta će nam na kraju donijeti", poručio je Jakara.

Jedan od igrača koji je podigao formu u posljednje vrijeme je Emir Hadžibegović.

"Čeka nas neugodna i veoma kvalitetna Cibona. U prvom krugu smo izgubili od njih i sigurno ćemo željeti da se revanširamo. Izuzetno je bitno da im ne dozvolimo da dolaze do otvorenih šuteva jer su tu i najkvalitetniji. Poslije osvojenog Kupa želimo da nastavimo niz pobjeda i na ovom gostovanju", poručio je Hadžibegović.

Cibona je nakon reprezentativne pauze već odigrala jedan meč i savladala Šibenku u domaćem prvenstvun (89:75).

“Derbi igra veoma dobro, nije slučajno što su osvojili Kup Crne Gore protiv Budućnosti. Očekujem jednu tešku utakmicu. Trener Jakara radi dobar posao, mogu reći da igraju još bolje nego prije i sigurno nam neće biti lako. Međutim, vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti da dođemo do pobjede", poručio je trener Cibone Dino Repeša.

Cibona je trenutno 12. na tabeli sa sedam pobjeda.

“Derbi je mlada i talentovana ekipa koja pretenduje na plej-of. Eventualna pobjeda protiv nas im je jako bitna, ali uz navijače mislim da imamo dobru priliku da dođemo do trijumfa. Pripreme su, uprkos manjku vremena, protekle dobro - dok je jedan dio ekipe igrao protiv Šibenke, mi ostali spremali smo se uz kondicione trenere tako da nema brige, spremni smo za Derbi”, kazao je košarkaš Cibone Tomislav Buljan.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: