Simonović na kraju, ipak, heroj - Bešiktaš skinuo krunu Evrokupa Gran Kanariji

Naš košarkaš je nakon promašane trojke Derika Nidam pogodio "iz odbojke" za 80:75 na 11 sekundi do kraja, a nešto ranije je isto uradio i za 76:72. Ipak, na 6,1 sekudu prije kraja, pri rezultatu 80:78, promašio je oba slobodna bacanja, ali Gran Kanarija nije uspjela da se izvuče

8024 pregleda 11 komentar(a)
Simonović u duelu Nikolasom Brusinom, Foto: Eurocup
Simonović u duelu Nikolasom Brusinom, Foto: Eurocup

Kakvo veče za Marka Simonovića na Kanarskim Ostrvima - plesao je naš košarkaš na žici između junaka i tragičara, ali će na kraju kao heroj biti dočekan u Istanbulu.

Bešiktaš je skinuo krunu Gran Kanariji, turski tim je slavio u meču osmine finala Evrokupa sa 80:78 i plasirao se među osam najboljih u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Simonović je nakon promašane trojke nekadašnjeg pleja Crne Gore Derika Nidam pogodio "iz odbojke" za 80:75 na 11 sekundi do kraja, a nešto ranije je isto uradio i za 76:72.

Ipak, na 6,1 sekudu prije kraja, pri rezultatu 80:78, promašio je oba slobodna bacanja i pružio šansu Gran Kanariji da se "izvuče". Međutim, Ben Lamers nije pogodio trojku iz teške pozicije i Bešiktaš je zasluženo završio u četvrtfinalu.

Naš centar je utakmicu završio sa 10 poena i devet skokova, dok je najefikasniji bio Džona Metjuz sa 14 poena - Nidam je meč završio sa devet poena i pet asistencija.

Na drugoj strani, upravo je Lamers bio najbolji sa 14 poena.

Turski tim će u četvrtfinalu igrati protiv Hapoela iz Tel Aviva.

Zanimljivo nijedna ekipa iz grupe u kojoj se nalazio crnogorski predstavnik Budućnost Voli nije uspjela da preskoči osminu finala, osim naravno Burga i Kluža koji su tamo direktno završili kao dvije najbolje ekipe iz grupe.

Ulm je još juče eliminisan od Huventuda, danas ranije Prometej je bio bolji od Arisa, dok je prije Gran Kanarije od Evrokupa morao da se oprosti i Turk Telekom od kojeg je bolji bio London.

Parovi četvrtfinala

Pariz - Huventud

Hapoel TA - Bešiktaš

Burg - Prometej

Kluž - London

Bonus video: