Barani sanjaju „brejk” u Splitu, Pavićević: Ako nametnemo stil koji nama odgovara - sve je moguće

Mornar u 22. kolu AdmiralBet ABA lige gostuje u Dalmaciji

2869 pregleda 5 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Na redu je 22. kolo AdmiralBet ABA lige za koje se košarkaši Mornara nadaju da bi moglo da donese promjenu na dnu tabele.

Barani dijele posljednje mjesto sa Krkom, od koje su slabiji u međusobnom skoru, a u petak (19 sati) čeka ih gostovanje Splitu od kojeg su u prvom dijelu sezone glatko izgubili u "Topolici" - 93:76.

Mornar je, ipak, bitno promijenio tim u odnosu na kraj novembra prošle godine, bitno je i podigao nivo igre, pa se nada da bi u Dalmaciji mogao da dođe do trijumfa u gostima na koji čeka odavno u regionalnom takmičenju. Gotovo da ne pamte Barani kada su posljednji put slavili van svoje dvorane - uradili su to 4. novembra 2022. kada su bili bolji od MZT-a u Skoplju.

"U svakoj narednoj utakmici očekujemo pobjedu, a da li ćemo do nje i doći ne zavisi samo od nas. Split je izuzetno kvalitetan, igra jako dobro i potpuno je drugačija ekipa od kada su mu se vratili Šorter i Saliven. Čeka nas veoma teško gostovanje na kojem moramo da damo sve od sebe - ako nametnemo stil koji nama više odgovara i dođemo do pobjede, to bi za nas bilo kao suvo zlato", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar i Krka imaju po četiri trijumfa, a slovenački sastav u ovom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, koja je u nedjelju u Baru deklasirala crnogorskog predstavnika - 102:66.

"Realno nismo imali šansi protiv Zvezde u prošlom kolu, a pred nama je još pet utakmica u kojima se borimo za goli život. Situacija je jasna, Split je tim koji gaji ambicije za plej-of, dok mi nemamo izbora - moramo da da se spremimo što bolje i da probamo da dođemo do trijumfa u gostima do kraja regularnog dijela. Splićani su u Baru dobili praktično 20 razlike, sada smo bolja ekipa u odnosu na taj period i nadam se da možemo do veoma bitne pobjede", istakao je iskusni bek Nemanja Vranješ.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: