Budućnost čuva drugo mjesto i želi da izbriše šokantan poraz iz Morače: Možda meč neće biti lijep, ali računa se pobjeda

"Plavi" jure deveti trijumf zaredom: Košarkaši Budućnost Volija u subotu od 18 sati u Ljubljani igraju protiv Cedevita Olimpije

12458 pregleda 4 komentar(a)
Marvin Džons i Brendon Pol sa Šonom Džonsom i Divejnom Stjuartom tokom prvog meča, Foto: ABA/Filip Roganović
Marvin Džons i Brendon Pol sa Šonom Džonsom i Divejnom Stjuartom tokom prvog meča, Foto: ABA/Filip Roganović

Bio je to drugi meč Andreja Žakelja na klupi Budućnost Volija, prvi u Admmirabet ABA ligi, očekivala se nova reakcija nakon trijumfa nad Trentom u Evrokupu, ali uslijedio je šok.

Šon Džons je pogodio uz faul šest desetinki prije kraja, a Cedevita Olimpija odnijela pobjedu iz "Morače".

Nešto više od tri mjeseca kasnije stvari su promijenile - slovenački stručnjak je uspio, makar u regionalnom takmičenju, da podigne ekipu, "plavi" igraju sjajnu košarku, a novi okršaj sa "zmajevima" (subota, 18h) u Ljubljani čekaju sa drugog mjesta.

"Biće teška utakmica protiv konkurenta za visok plasman", nema dilemu Žakelj. "Mislim da će meč biti dosta čvrst, možda ne baš toliko lijep za gledanje, ali na kraju se računa samo pobjeda".

Nakon pauze zbog Kup takmičenja i FIBA prozora, Budućnost se vratila pobjedama protiv Igokee u "Morači" - istina u veoma teškom meču (79:76).

"Moramo da ispravimo pojedine stvari, posebno oko pristupa, energije i agresivnosti iz te utakmice. Istovremeno, moramo da budemo spremni za kvalitet koji Cedevita Olimpija sigurno ima, ali i da iskoristimo mane te ekipe", dodao je Žakelj.

Budućnost će u "Stožicama" juriti devetu pobjedu zaredom u regionalnom takmičenju.

"U svakom slučaju bavimo se sobom, našom igrom i jednostavno pristup mora da bude na pravom nivou", dodao je Žakelj.

Marvin Džons će na neki način imati dodatan motiv protiv "zmajeva", pošto je upravo njegov prezimenjak Šon preko njega pogodio koš za pobjedu u prvom meču.

"Prethondi meč nije bio kako treba, a sada ćemo se truditi da budemo fokusirani 40 minuta bez grešaka u odbrani i da se držimo našeg plana", poručio je Džons.

Admiralbet ABA liga, 22. kolo

Petak

  • 18.00h Split - Mornar

Subota

  • 18.00h Cedevita Olimpija - Budućnost Voli

Nedjelja

  • 19.00h C. zvezda - Krka

Ponedjeljak

  • 17.00h SC Derbi - FMP
  • 19.00h Borac - Partizan
  • 21.00h Mega - Cibona

Ranije

  • Zadar - Igokea 74:59
Standings provided by Sofascore

Bonus video: