SC Derbi protiv FMP-a, Drobnjak: Samo pobjeda vodi u plej-of

"Studenti" sjutra (17) u 22. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuju FMP

7437 pregleda 1 komentar(a)
Igor Drobnjak, Foto: Partizan/Dragana Stjepanović
Igor Drobnjak, Foto: Partizan/Dragana Stjepanović

Nastavlja se borba za plasman u plej-of AdmiralBet ABA lige, a jedan od timova koji se bori za doigravanje je i SC Derbi.

Podgorički tim je u prethodnom kolu izgubio u Zagrebu od Cibone (94:82), pa je propustio priliku da sebi olakša posao pred nastavak sezone. Zbog toga, ali i teškog rasporeda u finišu (utakmice protiv Mege, Partizana, Zvezde i Budućnosti), SC Derbi sjutra (17) u "Morači" mora da pobijedi FMP, kako bi ostao u trci za plasman među osam najboljih.

"U odnosu na prvu utakmicu, FMP je promijenio više od pola tima i dva trenera. Po mom mišljenju to je ekipa koja sigurno nije za donji dio tabele. Svaku utakmicu igraju bolje, vidi se da su sve uigraniji. Imaju kombinaciju snage i brzine, mladosti i iskusnih igrača i biće jako teško igrati protiv njih", rekao je u najavi meča Jakara, koji je upravo protiv FMP-a, 26. novembra prošle godine, debitovao na klupi SC Derbija.

Veliki rival Derbiju za plasman među osam je Split, koji je u ovom kolu savladao Mornar, pa sada ima isti broj pobjeda kao i "studenti", koji su bolji međusobno. Ako savlada FMP, Jakarin tim će se izjednačiti sa Igokeom (tim iz Laktaša bolji međusobno, izgubio u četvrtak od Zadra), a pratiće i razvoj utakmice Mege i Cibone, koja se igra u utorak u Beogradu. Mega trenutno ima pobjedu više, a u narednom kolu, u nedjelju 17. marta, će upravo dočekati SC Derbi.

"Napravićemo sve da popravimo utisak iz posljednje utakmice protiv Cibone, koju nismo odigrali na željenom nivou", poručio je Jakara.

Derbi je porazom od Cibone prekinuo niz od tri pobjede u regionalnom takmičenju, a taj dobar period krunisan je osvajanjem Kupa Crne Gore.

"Nakon osvojenog Kupa Crne Gore nismo nastavili u AdmiralBet ABA ligi onako kako smo željeli. Poraz od Cibone u Zagrebu nas je doveo u situaciju da nam je apsolutno svaki meč važan do kraja sezone. Dočekujemo FMP, ekipu koja se dosta mijenjala tokom sezone, ali poslednja tri meča igra izuzetno dobro. Upisali su i dvije pobjede. Imaju iskusne igrače, sigurno da meč neće biti nimalo lak. Nemamo nikakvih kalkulacija, samo nam pobjeda obezbjeđuje šansu za igranje u plej-ofu tako da ćemo dati sve od sebe da slavimo", rekao je košarkaš SC Derbija Igor Drobnjak.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: