Sastanci u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi: Očekuje se prijem Dubaija u evropsku košarkašku porodicu

Sastanak ABA lige sjutra, Evrolige sjutra i u srijedu

8044 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Ilustracija, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Naredni dani mogli bi da promijene istoriju evropske, ali i regionalne košarke - na sjutrašnjem sastanku AdmiralBet ABA lige, ali i onom Evrolige, koji je zakazan za sjutra i u srijedu klubovi će raspravljati o prijemu Dubaija u košarkašku porodicu.

Mjesecima unazad piše se o tome da će Dubai od naredne sezone biti član AdmiralBet ABA lige. A da bi to postao, Skupština ABA lige po Statutu mora jednoglasno da donese odluku.

Prema pisanju medija, Dubai će u naredne tri sezone regionalnom takmičenju platiti 4,5 miliona eura.

Falkons Akademija, juniorski tim iz Dubaija, je već učestvovao na turniru AdmiralBet ABA lige prošle godine na Zlatiboru.

Kada je riječ o Evroligi, "Eurohoops" piše da će i priključivanje ovom takmičenju biti samo formalnost, da su zeleno svjetlo dali izvršni direktor Paulijus Motiejunas, predsjednik elitnog takmičenja Dejan Bodiroga, te da zamjerke imaju samo dva kluba, koji su vlasnici licence.

Dubai će narednu sezonu igrati u Evrokupu, a prema pisanju "Eurohoopsa", klub je Evroligi ponudio 69 miliona eura, a taj novac bi trebalo da podijele timovi koji su vlasnici licence.

Takođe, Dubai nudi organizaciju Fajnl-fora naredne tri godine (2025, 2026. i 2027) i za to bi platio 75 miliona eura, po 25 miliona za svaki završni turnir.

Bonus video: