SC Derbi protiv Mege nastavlja borbu za plej-of, Jakara: I nama i njima je ovo bitna utakmica

SC Derbi sjutra (12) gostuje Megi u 23. kolu AdmiralBet ABA lige

7559 pregleda 1 komentar(a)
Tomislav Ivišić, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Tomislav Ivišić, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija sjutra (12) u Beogradu protiv Mege igraju meč 23. kola AdmiralBet ABA lige i nastavljaju borbu za plej-of.

Do kraja regularnog dijela ostale su još četiri utakmice, a predstojeća je od velikog značaja za ekipu Dejana Jakare, budući da nakon meča sa Megom slijede dueli protiv Partizana, Crvene zvezde i Budućnost Volija. SC Derbi je na skoru 11:11 i ima pobjedu manje od Mege, od koje je bio bolji u prvom dijelu u Podgorici (89:82).

Eventualnim trijumfom, "studenti" bi se izjednačili sa sjutrašnjim rivalom, ali bi preskočili Igokeu, koja je sinoć izgubila u Baru od Mornara (86:84). U konkurenciji za plej-of je i Split (10-12), koji u ponedjeljak (18) gostuje Krki.

"Mega je vrhunski spremna ekipa - i u taktičkom i u fizičkom smislu. Odlične su atlete i jako je teško igrati protiv njih, ako nisi fokusiran tokom čitavog meča. Znaju dobro da kazne svaku grešku. Znamo svi koliko je i nama i njima to bitna utakmica u borbi za plej-of, ne treba o tome trošiti riječi", rekao je u najavi meča Jakara.

SC Derbi je u prethodnom kolu savladao FMP (94:85), a pitanje pobjednika riješio je u četvrtoj četvrtini kada je napravio seriju 10:1 i otišao na 80:70. Ključnu ulogu u tom bijegu imao je Tomislav Ivišić, koji je pogodio dvije trojke zaredom.

"Igramo protiv mlade ekipe sa dosta talentovanih pojedinaca. Mega voli da igra brzu košarku. Moramo zaustaviti njihovu igru u tranziciji i uvesti igru u naš ritam kako bismo došli u šansu da slavimo u ovom jako bitnom meču. Poslije bitne pobjede nad FMP-om ulazimo u utakmicu sa Megom spremni i maksimalno motivisani u borbi za plej-of", kazao je Ivišić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: