Jakara: Nemoguće dobiti domaćina koji šutira 43 penala

Poraz u Beogradu

6879 pregleda 4 komentar(a)
Jakara će se o igri u drugom poluvremenu izjasniti nakon analize suđenja, Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov
Jakara će se o igri u drugom poluvremenu izjasniti nakon analize suđenja, Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov

SC Derbi je izgubio važnu utakmicu u 23. kolu AdmiralBet ABA lige na gostovanju Megi - 88:79.

"Studenti" su bili bolja ekipa u prve tri četvrtine, ali...

"Čestitam Megi na pobjedi. Mi smo odigrali najbolje prvo poluvrijeme u sezoni, ali još ne mogu da kažem da smo odigrali najgore drugo. Za tako nešto potrebno je da analiziramo. Rival je imao 24 penala u drugom dijeli, a mi četiri - ne možete dobiti domaćina u važnoj utakmici ako ima 43 slobodna bacanja", bio je jasan Dejan Jakara, trener SC Derbija.

Nije mu se dopao kriterijum suđenja.

"Posebno smo trenirali da izbjegnemo te faulove jedan na jedan, igrači kažu i tokom utakmice su mi skretali pažnju da im sviraju faulove koji to nisu. U redu, kažete promašili smo puno otvorenih šuteva i jesmo, mislim sve ali... Ali kada vas izbace iz tempa, opterete faulovima koji možda to i nisu.... Analiziraćemo! Nemoguće je igrati dobar napad kada ti na takav način opterete odbranu", zaključio je Jakara.

Sada SC Derbi ima i gori međusobni skor sa Megom jer je prvi meč dobio 89:82, a ima isti broj pobjeda kao Igokea, od koje takođe ima slabiji skor.

Split bi se pobjedom nad Krkom izjednačio sa "studentima", koji u posljednja tri kola igraju protiv vodećih Crvene zvezde, Budućnost Volija i Partizana.

Bonus video: